Légiósok: Gróf Dávidék számára kötelező a feljutás a görög élvonalba

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 18:58
null
Gróf Dávid szerint egyértelműen a feljutás számukra a cél (Fotó: Kovács Péter)
Kötelezőnek tartja a feljutást a görög labdarúgó-bajnokság élvonalába Gróf Dávid, a Levadiakosz kapusa.

A 34 esztendős kapus az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, mivel eddig végig vezették a bajnokságot, mindenképp feljutás a céljuk, ezt kötelezőnek tekinti. Megjegyezte, az első hét fordulóban egy gólt kaptak, a legutóbbi négy fordulóban viszont két döntetlen mellett egy vereséget is elszenvedtek.

„Kicsit belerondított az egész őszi szezonba” – mondta a Levadiakoszt január óta erősítő Gróf megemlítve, hogy így jelenleg a Larissza egy ponttal megelőzi őket a tabellán, ám a rivális egy meccsel többet játszott.

Az élvonalból az elmúlt idény végén kiesett csapat magját megtartotta a klub, így jó keret jött össze, ugyanakkor Gróf meglátása szerint nem játszanak úgy, ahogy ilyen állománnyal kellene.

„Nem nyertük agyon az összes meccsünket, a győztes találkozók is elég szorosak voltak” – hangsúlyozta a Budapest Honvéddal és a Ferencvárossal is magyar bajnok kapus, aki úgy vélte, ennek az az oka, hogy a másodosztályban nem vállalják fel a nyílt támadó futballt.

Gróf kifejtette, a másodosztályban új a lebonyolítás, az alapszakasz után rájátszás jön, mindenki csapatnak feleződnek a pontjai, majd az északi és déli csoport felsőházának bajnoka közvetlenül feljut.

„Nem gondolkodunk annyira előre. Szeretünk Görögországban lenni, az ország is nagyon jó, az emberek is nagyon kedvesek” – mondta a jövőjével kapcsolatban Gróf, akinek szerződése nyárig szól.

Az Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatott keretébe tartozó kapusok kapcsán azt mondta: mindannyian nagyon jók, „nem véletlenül vannak ott, ahol”.

„Ha csak az elmúlt húsz évet nézzük, mindig nagyon jó kapusaink voltak” – emelte ki a korábbi válogatott kerettag Gróf, aki úgy vélte, Gulácsi Péternek nehéz lesz visszavennie a remekül teljesítő Dibusz Dénestől a kezdő pozíciót. „A kapusposztért nem nagyon kell majd aggódniuk a szurkolóknak”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik