Légiósok: Elneveztek Mr. Clean Sheetnek – Gróf Dávid

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 10:53
null
Magabiztosan védi a Levadiakosz kapuját az idényben Gróf Dávid, hét bajnokin csak egy gólt kapott (Fotó: Levadiakos FC)
Gróf Dávid, a Levadiakosz magyar kapusa beszélt elképesztő sorozatról, visszajutási esélyekről és az új beceneve is szóba került.

Ennél jobban nem is szerepelhetne a Levadiakosz a görög második ligában: a kapus Gróf Dávid együttese az eddig lepörgött hét bajnokit egyaránt megnyerte, ráadásul tíz szerzett gól mellett mindössze egyet kapott…

„Boldoggá tesz, hogy magabiztosan szerepelünk, az pedig külön öröm, hogy mind a hét bajnokin végig védtem és csupán egy gólt kaptam – mondta lapunknak Gróf Dávid, a Levadiakosz 34 éves kapusa. – Ráadásul azt az egy gólt is szöglet után kaptuk, vagyis ha jobban összpontosítunk, elkerülhettük volna. De beleegyezem, ha hétmeccsenként egyet kapunk… Bár a Levadiakosz a görög második liga A jelű csoportjában olyan, mint itt az Olympiakosz, vagy odahaza a Ferencváros az élvonalban, de látjuk, a Fradi is kikap olykor. Büszkék lehetünk az eddigi százszázalékos mérlegünkre, a célunk nem lehet más, mint folytatni ezt a szériát! Ilyen még sosem fordult elő velem, egyetlen csapatomnál sem, pedig akadtak sorozatban jó meccseim a Honvédban, a Ferencvárosban és a Debrecenben is. Legközelebb szerdán lépünk pályára, a Makedonikosz Neapolisz ellen idegenben, ott is nyernünk kell. Észnél kell lennünk, mert bár valóban csak egy gólt kaptunk, ez nem azt jelenti, hogy nincs is feladatom a kapuban: előfordult, hogy gól nélküli állásnál kellett bravúrt bemutatnom, de azt sem egyszerű megélni, hogy csak egyszer kell nagyot védenem, mondjuk, a nyolcvannyolcadik percben, vagyis végig kell koncentrálni. A keddi hatórás buszút nem volt rövid, de már hozzászoktunk a túrákhoz. Idekint nem divat kártyázni a buszon, inkább mindenki beszélget, zenét hallgat, filmet néz. Én utóbbit szoktam, legutóbb a David Beckham életéről szóló dokumentumfilmet néztem meg, kifejezetten tetszett. Győzelem után persze dübörög a zene hazafelé, de ez természetes.”

A futballista elmondta, a nyári edzőváltás után a csapat játéka egyre biztatóbb, de nem szabad azt hinniük, hogy már visszajutottak az első ligába.

„Nyilván mindenkit rosszul érintett, hogy kiestünk, de úgy vágtunk neki a nagyon hosszú nyári szünet után a munkának, hogy egyből vissza kell térnünk az első osztályba. A keretünk erős, de a jelenleg második Larisza – amely csak négy ponttal szerzett kevesebbet nálunk – és a harmadik Kozani is esélyes a feljutásra. A Larisza elleni, november végi meccs rendkívül fontos. A helyzetünket nehezíti, hogy az alapszakasz után kialakul az alsó- és felsőház mezőnye, s ekkor elfelezik a pontokat. Vagyis ha, mondjuk, szerzünk negyven pontot, csak húszat viszünk magunkkal – ha valamelyik együttessel szemben tízpontos előnyre tettünk szert, akkor az ötre olvad… Úgyhogy nem szabad hátradőlnünk, hiszen csak a két csoport bajnoka jut fel. Nekem is figyelnem kell, mert itt a harmadik sárga lap után jár automatikus eltiltás, én pedig már kettőnél járok.”

A Levadiakosz jövő hét szerdán Görög Kupa-mérkőzésen játszik a Lamia ellen, a görög első ligás klub játékosa Nagy Gergely kapus. Viszont szinte biztosan elmarad a magyarok találkozása, ugyanis Nagy ujja hat hete eltörött, s bár a napokban munkába állhat, egy hét múlva még szinte biztosan nem lesz bevethető állapotban.

„Jó lenne találkozni, de sajnos erre kevés az esély, viszont jó lesz újra élvonalbeli csapattal játszani. Elképesztő, de miután március elején kikaptunk az Olympiakosztól első osztályú bajnokin, az azóta lejátszott tizenhét tétmeccsen nem kaptunk ki: tizenegyszer győztünk, hatszor döntetlenre végeztünk. A kiesés ellenére sem fordultak el tőlünk a szurkolóink, akik egyre lelkesebbek a csapat jó szereplése láttán. Sokan kérnek közös fotót, előfordul, hogy nem engedik kifizetni a kávénkat… Nemrégiben a sok nullára lehozott meccs után el is neveztek »Mr. Clean Sheetnek«, így szólítanak az utcán. Ez jólesik az embernek, meg kell becsülni a szeretetüket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik