MLS: Sallói két gólpasszt adott, folytatódik az SKC idénye

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.10.22. 07:46
null
Sallói Dániel két gólpasszt adott, a Sporting egyik legjobbja volt az alapszakasz fontos záró meccsén (Fotó: Getty Images)
Gazdag Dánielé mellett Sallói Dániel idénye is folytatódik az MLS-ben, a Sporting Kansas City ugyanis 3–1-es győzelmével bejutott a liga rájátszásába.

A missouri csapat az alapszakasz utolsó játéknapján a szintén a playoffra áhítozó Minnesota Unitedot fogadta abban a tudatban, hogy a meccset megnyerő csapat a rájátszásba jut, ha az előttük álló Dallas, San Jose, Portland hármasból valaki vereséget szenved.

A Minnesota ellen Sallói Dániel kezdőként végigjátszotta a találkozót,az első félidőben két gólpasszt is adott, előbb a csapatkapitány Johnny Russellnek, majd Remi Walternek.

SALLÓI ELSŐ GÓLPASSZA – JOHNNY RUSSELL BRAVÚROS GÓLJA

 

SALLÓI MÁSODIK GÓLPASSZA – REMI WALTERNEK


Az SKC a második félidőben Russell újabb találatával megőrizte kétgólos előnyét, s mivel a Portland Timbers 3–1-es vereséget szenvedett a Houston Dynamótól, a playoffba jutott. Ráadásul mivel a San Jose csak ikszelt az Austinnal, a Sporting a kaliforniai csapatot is megelőzte, így a wild card mérkőzésen hazai pályán fogadja az öt meccs óta nyeretlen Earthquakest.

A 8. és 9. kiemelt magyar idő szerint csütörtök hajnalban esedékes összecsapásának győztese csatlakozik az első hét kiemelthez a főcsoport-negyeddöntőben.

A Philadelphia Union playoffhelye már korábban biztos volt, Gazdag Dánielék New England elleni mérkőzése csak arról döntött, hogy a 3. vagy a 4. kiemelt lesz-e a pennsylvaniai klub. Gazdag végigjátszotta a 2–1-re elvesztett mérkőzést, és mivel a Columbus nyert a Montreal ellen, a Philly visszacsúszott a 4. helyre.

A playoff első körében éppen a New England Revolution lesz az ellenfele ez egyik csapat második győzelméig tartó párharcban.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS
New England Revolution–Philadelphia Union 2–1
Philadelphia:Gazdag Dániel végigjátszotta a mérkőzést
Sporting Kansas City–Minnesota United 3–1
Kansas City:Sallói Dániel végigjátszotta a mérkőzést, az első két gól előtt gólpasszt adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik