Légiósok: Vancsa-parádé; Bolla-öngól; Dárdai Bence 11-est harcolt ki – videók

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 19:08
null
Vancsa Zalán az első gólnál gólpasszt adott, majd együtt ünnepelt a gólszerzővel, a második félidőben már maga is betalált (Fotó: facebook.com/Lommel SK)
A belga másodosztályú labdarúgó-bajnokságban a Lommel Vancsa Zalán főszereplésével győzött  3–0-ra a Francs Borains ellen, Dárdai Bence pedig győzelmet eredményező tizenegyest harcolt ki a német másodosztályú Herthában. Bolla Bendegúz viszont a saját kapujába talált a svájci Servette-ben.

A külföldön, élvonalban vagy másodosztályban szereplő magyar játékosok közül többen is meghatározó szerepet játszottak csapatuk vasárnapi mérkőzésén. A sort magyar idő szerint vasárnap délelőtt Ádám Martin kezdte Dél-Koreában egy gólpasszal, majd délután Vancsa Zalán folytatta a sort.

A belga másodosztályú Lommelben szereplő Vancsa előbb lekészített egy labdát lövésre az első gólt szerző Karim Dermanénak a Francs Borains ellen 3–0-ra megnyert meccsen, majd a 72. percben maga fejezett be góllal egy akciót: a jobbról középre lőtt labdát továbbította hét méterről a kapuba. Vancsa csapata hat meccsen szerzett 15 ponttal, kétpontos előnnyel vezeti a belga másodosztály tabelláját a Waregem előtt, és a jó szereplésben a 18 éves, az egyszeres magyar válogatott támadó is fontos szerepet játszik, két gólnál és három gólpassznál tart ebben az idényben.

VANCSA GÓLJA

A német másodosztályban szereplő, Dárdai Pál irányította Hertha BSC 3–2-re nyert a Holstein Kiel vendégeként. A mérkőzés a második félidőben három büntetőt is hozott. Az elsőt a hazaiak belőtték, a másodikat a korábbi NB I-es csatár, a jelenleg már a Herthában futballozó, Haris Tabakovic kihagyta, a harmadikat pedig a csereként beállt Dárdai Bence harcolta ki és Fabian Reese értékesítette a 92. percben – így nyertek a berliniek. A Herthában Dárdai Márton kezdett, a 68. percig játszott, míg öccse a 78. percben állt be. Ifjabb Dárdai Pál sérülés miatt nem játszhatott.

HOLSTEIN KIEL–HERTHA BSC 2–3

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Kerkez Milosnak nem volt szerencséje az angol Premier League-ben a Brightontól 3–1-es vereséget szenvedő Bournemouthban, ugyanis a saját kapujába talált, akárcsak a svájci élvonalbeli Servette-ben Bolla Bendegúz. A válogatott védő végigjátszotta a meccset, csapata 2–0-ra kikapott a Luzerntől.

Az ugyancsak válogatott Varga Kevin csereként beállva bemutatkozott a ciprusi Apollonban az AEL Limassol ellen, azok után, hogy a napokban jövő nyárig szóló szerződést kötött a klubbal. Kecskés Ákos és Varga Roland egyaránt kezdett a román élvonalban szereplő Sepsiben az FCSB elleni, 5–2-re elveszített rangadón, egyikük sem játszotta végig a találkozót, de Varga gólpasszt adott.


A KÜLFÖLDÖN, ELSŐ VAGY MÁSODOSZTÁLYBAN SZEREPLŐ MAGYAR JÁTÉKOSOK VASÁRNAPI SZEREPLÉSE

ANGLIA
Premier League
Liverpool–West Ham United
3–1
Liverpool: Szoboszlai Dominikkezdett, végig is játszotta a meccset.
Brighton–Bournemouth 3–1
Bournemouth: Kerkez Milos kezdett, öngólt fejelt, végigjátszotta a meccset.

AUSZTRIA
Bundesliga
Rheindorf Altach–Austria Vienna 2–1
Altach: Bukta Csaba sérült, nem nevezték.

BELGIUM
1B Pro League (II. osztály)
Lommel–Francs Borains 3–0
Lommel: Vancsa Zalán kezdett, a 11. percben gólpasszt adott, a 72. percben gólt szerzett, a 76. percben lecserélték.

CIPRUS
1. osztály
Apollon–AEL 2–0
Apollon: Varga Kevin csereként állt be a 78. percben.

DÉL-KOREA
K League
Szuvon–Ulszan Hyundai 2–3
Ulszan Hyundai: Ádám Martin gólpasszt adott, a 71. percben lecserélték.

FRANCIAORSZÁG
Ligue 1
Le Havre–Clermont 2–1
Le Havre: Loic Nego sérült, nem nevezték.

NÉMETORSZÁG
Bundesliga
Eintracht Frankfurt–Freiburg 0–0
Freiburg: Sallai Rolandkezdőként végigjátszotta a meccset.

Bundesliga 2.
Holstein Kiel–Hertha BSC 2–3
Hertha: Dárdai Bence a 78. percben állt be, kiharcolt egy 11-es és kapott egy sárga lapot; , Dárdai Márton kezdett, a 11. percben sárga lapot kapott, a 78. percben lecserélték; ifj. Dárdai Pál sérült, nem nevezeték.

OLASZORSZÁG
Serie B
Parma–Sampdoria 1–1
Parma: Balogh Botond a kispadon ült, nem állt be.

ROMÁNIA
Superliga
Sepsi OSK–FCSB 2–5
Sepsi: Kecskés Ákos kezdett, a szünetben lecserélték; Varga Roland kezdett, gólpasszt adott, a 63. percben lecserélték.

SVÁJC
Super League
Luzern–Servette 2–0
Servette: Bolla Bendegúz kezdett, végigjátszotta a meccset, a 7. percben öngólt vétett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik