Törökország: megérkezett a magángép, Mocsi aláírt – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 14:00
null
Mocsi Attila a Rizespor magángépével érkezett meg Törökországba (Fotó: World In Motion)
Csütörtökön a Nemzeti Sport adta hírül, hogy a ZTE magyar válogatott kerettag védője, Mocsi Attila a török élvonalba tavasszal feljutó Riezsporhoz szerződik, pénteken pedig a Zalaegerszeg és a török csapat is megerősítette az átigazolást hivatalos oldalán.

 

A Nemzeti Sport csütörtökön adta hírül, hogy Mocsi Attiláért magánrepülőt küldött a török élvonalbeli Rizespor, miután a klub megállapodott a ZTE-vel a 23 éves, válogatott kerettag védő átigazolásáról, hogy minél hamarabb áteshessen a szükséges orvosi vizsgálatokon és a szombati, Trabzonspor elleni bajnokin már új csapata rendelkezésére álljon.

Mocsi csütörtökön meg is érkezett, először Isztambulba, ahol az orvosi vizsgálatok első részét végezték, majd pénteken továbbutazott a Törökország északkeleti részén található Rizébe, ahol alá is írta a szerződését.

A Rizespor szerződtette Zalaegerszegről Mocsi Attilát, aki négy évre kötelezte el magát – írja a caykurrizespor.org.tr, a török klub honlapja.Törökországból származó értesüléseink szerint Mocsi vételára nagyjából megfelel a Transfermarkt által 750 ezerre tett piaci értékének.

Mocsi Attila szerződtetését a honlapján jelentette be a Rizespor (Fotó: caykurrizespor.org.tr)
Mocsi Attila szerződtetését a honlapján jelentette be a Rizespor (Fotó: caykurrizespor.org.tr)

 

Mocsi új csapata szurkolóinak a repülőn ülve köszönt be a török klub Instagram-oldalán, míg a zalai drukkerektől a ztefc.hu-nak adott interjúban köszönt el.

„Másfél évvel ezelőtt Waltner Róbert irányítása alatt kezdtem meg a pályafutásomat a ZTE-ben, nála mutatkozhattam be az NB I-ben, így bár nem sokat dolgoztunk együtt, neki is hálás vagyok. Őt követte az edzői székben Ricardo Moniz, akinél nagyon sokat tudtam fejlődni, rengeteg pluszmunkát végezhettem nála egyénileg is, illetve az önmagamban való hitben is az ő irányítása alatt fejlődtem a legtöbbet. Mellettük természetesen említést érdemel Boér Gábor, akivel befejeztük a kupasorozatot, és akinél úgyszintén nagyon sokat tanulhattam. Nagyon sok taktikai elemet hozott a csapat játékába. Megemlíteném Dragóner Attilát is, aki az ittléte alatt sokat hozzáadott a mindennapjainkhoz. Mindenkinek, akivel együtt dolgozhattam a Zetében töltött idő alatt nagyon hálás vagyok és büszke arra, hogy több remek stábtag is segítette a fejlődésemet” – fogalmazott Mocsi, aki az NB II-es Haladásból igazolt Zalaegerszegre. Az élvonalban 2018-ban, a Videotonban debütált, előtte Győrben nevelkedett.

„Nagyon gyorsan történtek az események, mert szeretnék a klubnál, ha a Trabzonspor elleni, szombati, szomszédvári rangadón már számíthatnának Attila játékára. A klubnál hosszú távon számolnak vele, amit jól jelez a négyéves szerződés. Nagy lehetőségeket látnak benne, most már Attilán a sor, hogy éljen ezzel” – nyilatkozta az átigazolással kapcsolatban a Nemzeti Sportnak a játékost képviselő World In Motion menedzseriroda részéről Lucza Gábor, aki a korábbi válogatott Zombori Zalánnal közösen intézte Mocsi törökországi szerződését.

A Rizespor tavasszal jutott vissza a török élvonalba, az új idényben két bajnoki meccsen egy pontot szerzett.

 

 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként),Mocsi Attila (Rizespor – Törökország)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Tajti Mátyás (Újpest), Török Kevin (legutóbb kölcsönben Szentlőrinc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik