Légiósok: „Nyomás alatt még jobban teljesít” – a Guardian Szoboszlairól

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 16:39
null
Szoboszlai Dominik Liverpoolba való igazolása a hosszú évek kemény munkájának gyümölcse a The Guardian szerint (Fotó: Getty Images)
„A játékos, aki tündökölhet Liverpoolban” – így mutatja be a „vörösökhöz” szerződő Szoboszlai Dominikot legújabb, a The Guardianon megjelent cikkében Lukas Vrablik.

 

Szoboszlai Dominik Liverpoolba való szerződése óta több neves külföldi szaklap is részletesen foglalkozott a magyar válogatott csapatkapitányával – most a The Guardian magyar szakértők segítségével mutatta be a „vörösök” legújabb igazolását.

„Szoboszlai nemcsak a gólpasszaival és a technikájával nyűgözte le a Bundesligát, hanem a védekező munkájával, a presszingvezetésével és a szereléseivel is” – kezdi cikkét Lukas Vrablik a neves angol szaklap honlapján.

A szlovák újságíró kiemeli, a középpályás már 22 évesen a magyar válogatott csapatkapitánya, emellett úgy fogalmaz, hogy számára ez csak előny, hiszen „nyomás alatt csak még jobban teljesít”. Kitér Szoboszlai neveltetésére is, hogy már kisgyerekként a gyerekjátékok helyett labdázott, valamint arra, hogy rengeteget gyakorolta fiatalon a szabadrúgásokat.

„A generációs tehetségként számon tartott Szoboszlai gyorsan végigjárta a magyar utánpótlás-válogatottakat, gyakran több évvel idősebbekkel játszott együtt” – írja Vrablik, aki úgy összegez, hogy a Liverpoolba való igazolás a hosszú évek kemény munkájának gyümölcse, annak a munkának, amit Szoboszlai mindig is a legfontosabbnak tartott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik