Légiósok: a Benfica a csehek üdvöskéjével akar nyomást gyakorolni Kerkezre?

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 12:18
null
A Benfica egyelőre kivár Kerkez-ügyben (Fotó: Getty Images)
Egyelőre nehéz megmondani, hogy a Benfica a nyulat szeretné-e kiugrasztani a bokorból, vagy valóban megtalálta Kerkez Milos alternatíváját, de tény, hogy a portugál sajtó egybehangzó értesülései szerint a lisszaboni csapat immár David Jurásekkel tárgyal a magyar játékos helyett.

Cseh lapinformációk szerint a Slavia Praha 22 éves cseh válogatott balszélsőjéért klubja legalább 12 millió eurót szeretne kapni, sőt, Jaroslav Tvrdík klubelnök a tavasszal egy ennél magasabb összeget sem tartott kizárhatónak.

„David Európa három legjobb huszonhárom éven aluli játékosa közé tartozik. Hiszek egy 15 millió eurót meghaladó transzferben” – idézik mostanában a portugál lapok Tvrdíknek a cseh Sportnak adott áprilisi interjúját.

A Benfica ugyan a 12 millió euró körüli összeget elfogadhatónak tartja, ráadásul Alexander Bah tavalyi szerződtetése után a két klub viszonya is jónak mondható, ám csakúgy, mint Kerkez esetében, Jurásekért is meg kell küzdenie a versenytársakkal a lisszaboniaknak (Németországból a Wolfsburg és az RB Leipzig, Franciaországból a Nice érdeklődik a játékos iránt).

Ugyanakkor hallani olyan hangokat is Portugáliában, hogy a Benfica Jurásekkel csak nyomást akar gyakorolni Kerkezre, hogy a magyar játékos csökkentse a fizetési igényeit – amelyek jelenleg parkolópályára helyezik a tárgyalásokat –, de a mosolyoffenzíva nem állt le: miután Kerkez kitett egy képet magáról a közösségi médiában a következő szöveggel „A türelem és az összpontosítás sikerre vezet!”, több száz Benfica-szurkoló kérlelte a felületen, hogy a portugál fővárosba szerződjön.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik