„Ha ez az összeg igaz, akkor nagyon komoly feladatot szánnak neki” – Hajnal Szoboszlairól

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 10:07
null
Hajnal Tamás szerint Szoboszlai Dominik ezt az új szintet is megugorja (Fotó: Getty Images)
Péntek este megírtuk, hogy Fabrizio Romano és a Nemzeti Sport információi szerint az angol Premier League-ben szereplő Liverpool FC 70 millió euróért átigazolja az RB Leipzigtől Szoboszlai Dominikot. A Ferencvárosi TC sportigazgatója, Hajnal Tamás az M1 megkeresésére kommentálta a hírt.

 

Hajnal Tamás mindenekelőtt azt mondta, „Először is szeretnék gratulálni ehhez a fantasztikus váltáshoz, a világ egyik legismertebb és legjobb klubjába kerül, a világ legerősebb bajnokságába.

Az FTC sportigazgatója nem tart attól, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya nem tud alkalmazkodni az angol élvonalhoz: „Szerintem gyorsan beilleszkedik, hamar felveszi a ritmust. A Lipcse az intenzitás tekintetében az élmezőnyhöz tartozik, elsősorban a párharcok keménysége, azok intenzitása az, ami még egy fokkal a Bundesliga előtt van. De Dominik játékintelligenciája, ahogy érzi a területeket, ahogyan mozog, a labdával való első érintkezései segítenek neki. De a játék keménysége miatt lesznek olyan esetek, amikor neki is gyorsan kell döntenie” – idézte az M4 Sport a szakembert.

Hajnal Tamás amondó, Jürgen Klopp labdarúgó-filozófiája épp passzol a Szoboszlai Dominik által eddig tanultakhoz: „Jürgen Klopp nagyon pozitív beállítottságú, konzekvens edző, akinek konkrét elképzelése van a labdarúgásról, és száz százalékban megköveteli a játékosaitól, hogy ezt végre is hajtsák. Kemény is tud lenni, nagyon határozott személyiség. A labdarúgásról alkotott filozófiája passzol ahhoz az iskolához, amin Dominik végigment Salzburgban és Lipcsében. Az elmúlt években a csapata alkalmazkodott az új trendekhez, változtatni kellett neki is, de nem féltem Dominikot.”

A korábban 59-szeres magyar válogatott játékos az általunk is jelzett 70 millió eurós átigazolási költségről ugyancsak szót ejtett: „Ha ez az átigazolási összeg igaz, akkor nagyon komoly feladatot szánnak neki a csapatban. De nem kell megijedni. ha nem egyből – amikor Lewandowski Dortmundba került, ő is keveset játszott, mert az első évben nem értette a filozófiát. A teljesítmény lesz a fontos, nem a neve, de én hiszek benne, ezt a szintet is megugorja.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik