Légiósok: Kerkez-ügyben angol klub húzhatja keresztül a Benfica számításait

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 13:27
null
A Record szerint a Benfica Kerkezre vár (Forrás:<a href="https://www.record.pt/futebol/futebol-nacional/liga-bwin/benfica/detalhe/benfica-aguarda-contacto-de-kerkez"> record.pt</a>)
Néhány nap szünet után ismét előszedte a portugál sajtó a magyar válogatott balhétvéd, Kerkez Milos átigazolási ügyét, akit továbbra is szerződtetne a Benfica az AZ Alkmaartól, ám egy angol kérő, a Premier League-ben 15. végzett AFC Bornemouth keresztülhúzhatja a lisszaboni klub számításait.

 

 

Múlt héten arról számoltunk be Kerkez Milossal kapcsolatban, hogy közeledtek az álláspontok az AZ Alkmaar és a Benfica között, és a jelek szerint a lisszaboniak tudnak olyan konstrukciót ajánlani a holland klubnak (15 százalékos továbbértékesítési jutalék formájában), hogy engedjenek a játékos 20 millió eurós árából. Időközben azonban újabb kérőkről is lehet hallani, és egy angol élvonalbeli klub, az AFC Bornemouth akár meg is előzheti a Benficát a Kerkezért folyó versenyben.

A lisszaboni Record hétfői cikkében azt írja, hogy továbbra is Kerkez a Benfica favoritja a Leverkusenbe szerződő Grimaldo pótlására – még ha van is másik kiszemelt, például a 22 éves cseh David Jurásek – , ám a portugál bajnok elnöke, Rui Costa egyelőre befagyasztotta Kerkez ügyét. A lap szerint azért, mert miközben az AZ hajlandóságot mutat, hogy engedjen a 20 millió euróban megszabott árból (a Benfica 15 milliónál nem akar többet fizetni), más kérők is jelentkeztek a játékosnál, akinek most döntenie kell, hogy a Benficát választja-e. Ezért Kerkez, illetve képviselői jelentkezésére várnak a Benficánál a Record szerint, a lap a játékos édesapját idézve arról ír, hogy tíznél is több ajánlat érkezett már, és ezek közül kell most döntenie a 19 éves balhátvédnek.

Korábban spanyol kérőkről is beszámoltunk, de Portugáliában most az angol élvonalbeli AFC Bornemouth érdeklődését emelik ki. Angliában múlt héten a Daily Echo, illetve a The Daily Mirror írt arról, hogy a Premier League-ben 15. helyen végzett klub egy ideje már nyomon követi Kerkezt, és hamarosan konkrét tárgyalások is kezdődhetnek a szerződtetéséről, akit nagyjából 17 millió fontért (19 millió euróért) lehet szerződtetni Hollandiából.

Kerkez ügyében a júniusi Eb-selejtezők után gyorsulhatnak fel a tárgyalások. Mint ismeretes, a hétszeres magyar válogatott játékos múlt héten végigjátszotta a magyar válogatottban a Montenegró elleni meccset (0–0), kedden pedig már Litvánia ellen léphet pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik