Légiósok: fordulat Kerkez-ügyben, 5 évre írhat alá új klubjához – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.12. 08:31
null
Kerkez mégis a Benficához szerződhet (Fotó: Getty Images)
Bár az elmúlt hetekben úgy tűnt, a Benfica letett arról, hogy megszerezze az AZ magyar válogatott védőjét, Kerkez Milost, az általában jól értesült portugál Correio da Manha információi szerint az üzlet mégis összejön, nem is akármilyen feltételekkel...


A Benfica már régóta szeretné szerződtetni Kerkez Milost, de sokallta érte az AZ által kért 20 millió eurót, így az elmúlt hetekben úgy tűnt, pont került az ügy végére.

A portugál Correio da Manha azonban arról számolt be vasárnap éjjel, hogy a két fél újra tárgyalóasztalhoz ült, s nagyon közel jutott a megegyezéshez.

A portugálok információi szerint Kerkez 5 évre ír majd alá a Benficához, a kivásárlási ára 100 millió euró lesz, míg az AZ 15 százalékban megtarthatja a válogatott védő játékjogát, vagyis ha további eladásra került sor, akkor abból ekkora százalékban részesedik. Vélhetően az utóbbi kikötés miatt az AZ enged a 20 millió eurós árból, így tudja szerződtetni a Benfica a jelenleg már a magyar válogatottal készülő védőt.

Más forrásban egyelőre nincs híre annak, hogy a két klub megegyezett volna, ugyanakkor az AZ Alerts szurkolói Twitter oldal is arról ír, hogy Kerkez távozása biztosra vehető a holland klubnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik