Légiósok: Gróf Dávid élvezi a görög kalandot, szívesen maradna évekig

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 09:40
null
Gróf Dávid a DVSC-ből szerződött a Levadiakoszhoz, amelynél hétfőn játszotta első mérkőzését (Fotó: Imago Images)
Gróf Dávid hétfőn bemutatkozott új csapatában, a Levadiakoszban. A kapus beszélt lapunknak bravúrokról, bennmaradási esélyről, valamint az előre kifizetett számla és a fodrászat tulajdonosának kedvessége is szóba került.

Majdnem tökéletesen alakult Gróf Dávid bemutatkozása: a Levadiakosz kapusa parádésan védett hétfőn az Atromitosz elleni görög élvonalbeli bajnokin, a mérkőzést közvetítő televíziós csatorna a meccs legjobbjának választotta, noha csapata kikapott (0–1).

„Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott – mondta lapunknak a 33 éves kapus, aki három hete szerződött a Debreceni VSC-ből a Levadiakoszhoz. – A fordulás után elkövettünk egy hibát, a hazai beadás után lassan állt össze a védekezésünk, így előnybe került az Atromitosz. Ráadásul a félidőben beszálló cserejátékosunk gyorsan összeszedett két sárga lapot, az utolsó jó fél órában tízen maradtunk a pályán. Ettől függetlenül megmaradt a hitünk, nem futballoztunk rosszul. Vezetőedzőnk, Jannisz Petrakisz hétfőn mutatkozott be a kispadon, munkája már megmutatkozott a csapat játékán. Természetesen nagy örömmel töltött el, hogy engem választottak a meccs legjobbjának, a többiek is mondták, ezt a díjat szinte kivétel nélkül győztes együttes tagja kapja. A televízió hat nagy védést strigulázott a nevem mellé, én két, tényleg bravúrt jegyeztem fel. Bár a Lokiban az utóbbi időben nem védtem, három hónapig nem állhattam tétmeccsen a gólvonalon, a kihagyást egyáltalán nem éreztem meg. Többek között azért sem, mert jó társaságba csöppentem, olyan, mintha hónapok óta a klubban légióskodnék. Bár az első két bajnokin nem én védtem, hanem szerb klubtársam – akivel egyébként kitűnő a kapcsolatom –, nem aggódtam, azért dolgoztam, hogy ha esélyt kapok, éljek vele. Remélem, sikerült. Bár a csapatunk jelenleg az utolsó előtti, tizenharmadik helyen áll, s az utóbbi nyolc bajnokin csupán két pontot szerzett, a rájátszásban lehet esélye a bennmaradásra. A keretünk erős, elég, ha azt mondom, nálunk játszik például Bakary Sako, aki korábban futballozott az angol Premier League-ben a Crystal Palace-ban, s megfordult a Wolverhamptonban és a West Bromwichban is. A kifejezetten jó görög élvonalban sok a technikás futballista, s a helyezésünkből adódóan nyilván jó sok munkám lesz.”

A kapus ismerős arcokat láthat a Levadiakosz öltözőjében: Vinícius Paulo hétszeres magyar válogatott, míg Michal Skvarka szerepelt korábban a Ferencvárosban. Gróf Dávid szerint már több gesztussal is jelezték neki a klub vezetői vagy szurkolói, hogy befogadták.

„Livadia kis, huszonötezres város Athéntól nem messze. Hogy családias a hangulat, s már most többen is ismernek, arra jó példa, hogy a napokban betértem egy étterembe, és azonnal közölték, ki van fizetve a számlám... Pedig akkor még egy percet sem védtem. Hasonló kedvességgel találkoztam a fodrásznál: a szalon tulajdonosa felajánlotta, hogy keressünk együtt lakást, segít megtalálni a legjobbat. Nos, azóta is abban lakom, és nagy örömömre a családom, a feleségem és a kislányom is csatlakozott már hozzám: hétfő éjjel értem haza Görögországból, majd kedden összepakoltunk, kocsiba pattantunk, s nekivágtunk a visszaútnak. Pedig a sportigazgató mondta, szívesen küld sofőrt Debrecenbe, hogy felvegye a családot, s elhozza Görögországba... Szóval, a kedvességük határtalan, ezért is mondom, hogy bár másfél évre írtam alá, nagyon szívesen maradnánk tovább.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik