MLS: Gazdagék visszavághatnak a bajnok New York Citynek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.24. 09:27
null
Az ebben az idényben a Philadelphia legjobbjának számító Gazdag Dániel az FC Cincinnati ellen is jól teljesítményt nyújtott (tőle indult a góllal záruló akció) – legközelebb már a nagydöntőbe jutás lesz a tét (Fotó: Philadelphia Union/facebook.com)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) vasárnap kialakultak a főcsoportdöntők, miután a New York City 3–1-re győzött a Montreal vendégeként, az Austin FC pedig 2–1-re megverte otthon a Dallast.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union tavaly után az idén is főcsoportdöntőt játszhat, miután csütörtökön (magyar idő szerint péntek hajnalban) 1–0-ra nyert az FC Cincinnati elleni elődöntőben.

Vasárnap az is kiderült, hogy az idén megismétlődik a tavalyi főcsoportfinálé, ugyanis a New York City sima meccsen, 3–1-re nyert a Montreal vendégeként (a 61. percben már 3–0-ra vezetett). Tavaly a keleti döntőben a New York City 2–1-re nyert Philadelphiában (majd a nagydöntőt is megnyerve bajnok lett), magyar idő szerint jövő hétfőre virradóan ismét Philadelphiában találkozik a két csapat. Így Gazdag Dánielék visszavághatnak a tavalyi vereségért, amely óta az alapszakaszban egyébként kétszer is nyertek már a City ellen (2–0-ra és 2–1-re).

Nyugaton Los Angeles FC–Austin meccs lesz a nagydöntőért, utóbbi vasárnap a Dallas ellen győzött 2–1-re. Az MLS nagydöntőjét, a két konferenciagyőztes között november 5-én rendezik meg.

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, Rájátszás
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Montreal–New York City 1–3
KORÁBBAN
Philadelphia Union–FC Cincinnati 1–0
Philadelphia Union: Gazdag Dániel végigjátszotta a meccset, a 81. percben sárga lapot kapott.

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Austin FC
–FC Dallas 2–1
KORÁBBAN
Los Angeles FC–
Los Angeles Galaxy 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik