Légiósok: Hálás vagyok a bizalomért – Kalmár Zsolt

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 07:54
null
Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója (balra) és Esterházy Mátyás menedzser (jobbra) is örül, hogy Kalmár Zsolttal szerződést hosszabbított a Dunaszerdahely (Fotó: DAC)
Kalmár Zsolt 2025-ig hosszabbított a DAC-cal, és keresztszalag-műtétje után már alig várja, hogy egy egészségeset rúgjon a labdába.

 

– Ezek szerint biztos, hogy Dunaszerdahelyen tér vissza a pályára?
– Igen, és hálás vagyok a klubnak, hogy ilyen hosszú kihagyás után is bízik bennem – válaszolta lapunknak Kalmár Zsolt, a DAC 26 éves, 27-szeres magyar válogatott középpályása, aki 2025 júniusáig hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését. – Örülök, hogy sikerült megegyeznünk és hogy itt folytathatom, most az a legfontosabb, hogy ismét felépítsem magam. Akadtak más ajánlataim, de ha arra gondolok, mennyit adott nekem az egyesület az elmúlt négy és fél évben, nem tehettem meg, hogy ingyen távozom. Remélem, hamarosan újra a pályán lehetek, és visszanyerem a sérülésem előtti formámat.

– Mondhatjuk, hogy a klub megelőlegezte a bizalmat?
– Az elmúlt hónapokban sokat beszélgettünk a vezetőkkel, és én is erre a következtetésre jutottam. Hisznek abban, hogy idővel ismét százszázalékos állapotban leszek, a hosszú távú szerződés is ennek a jele.

– Tavaly márciusban, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn szenvedett keresztszalag-szakadást. Hol tart most a rehabilitációban?
– Minden a terv szerint halad, de sajnos a pályán még nem tudok a többiekkel edzeni. Fokozatosan akarom felépíteni magam, betartom az előírásokat, igyekszem minden héten egy kicsivel több feladatot elvégezni. Szép lassan mindennek elérkezik az ideje, mindennap figyeljük, milyen állapotban van a lábam, semmit sem akarok elkapkodni.

– Mi a legnehezebb a mostani időszakban?
– Türelmesnek maradni. Már alig várom, hogy végre belerúgjak egy egészségeset a labdába, de akármennyire is vinne a szívem a pályára, semmit sem szabad siettetni. Mentálisan sem könnyű ez a hosszú rehabilitáció, rossz érzés kívülről figyelni a társakat. Szeretnék köztük lenni, segíteni nekik és végre ismét tétmeccset játszani.

– Várhatóan mikor térhet vissza?
– Sajnos erre még nem tudok válaszolni. Ez sok mindentől függ, egyelőre az orvosok sem tudták pontosan megmondani, mikor.

– Joao Janeiro vezetőedzővel beszélt már arról, hol kaphat majd szerepet a csapatban?
– Mindennap ott vagyok az edzőközpontban, beszélek vele, de erre a témára még nem tértünk ki. Mindenesetre jólesik, hogy ő is mindenben támogat, bízik benne, hogy minél előbb számíthat rám. Az előírt különmunka után mindig megnézem az edzést, jó hangulatúak a tréningek, az egész csapat mögötte áll és az eredményekre sem lehet panasz. Bízom benne, hogy én sem okozok majd csalódást neki.

– Mi ad erőt a mostani helyzetben?
– A klubomtól minden támogatást megkapok a rehabilitációhoz, és a családomra is mindenben számíthatok. Együtt megyünk át ezen a nehéz időszakon, együtt éljük meg ezeket a hónapokat, nekik köszönhetően nem csak a sérülés jár a fejemben. Nekik köszönhetem, hogy a mostani helyzet ellenére is igyekszem minél többet mosolyogni és szépnek látni a hétköznapokat. Idővel aztán minden más is megszépül.

– Marco Rossival beszélt az utóbbi hetekben?
– Rendre érdeklődik felőlem, ő is azt kéri, semmit se sürgessek, várjam ki, amíg százszázalékos leszek. Megnyugtatott, hogy ha visszatérek, és ismét jó formában futballozom, számít rám. A nyári Nemzetek Ligája-meccsekre egyelőre nem gondolok, most az a legfontosabb, hogy a lábam a régi legyen. Minden más csak utána következhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik