NS-jótékonyság: Honvéd- és Topolya-mezzel a koraszülöttekért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.15. 09:49
null
Két mezzel igyekszik segíteni a Honvéd által kölcsönadott középpályás
Szép gesztust gyakorolt Bocskay Bertalan. A Topolya SC középpályása – akit a Bp. Honvéd adott kölcsön a szerb első osztályú klubnak – arra gondolt, hogy felajánlja egy-egy kispesti és topolyai mezét a Facebookon.


„Közeledve a karácsonyhoz licitre bocsátanám két mezemet, amelyet a bejegyzés alján lehet látni – írta Bocskay Bertalan. – A legmagasabb összeget kínáló viheti el a mezeket, amelyeket személyesen adom át neki, megköszönve a segítséget. A befolyó összeget a Koraszülöttekért Országos Egyesületnek szeretném adományozni. A licitálás egészen 2021. december 24-én éjfélig tart. Az induló ár 15 ezer forint, a licitlépcső 2 ezer forint.”

Bocskay Bertalan hozzátette írásában: „Magyarországon majdnem minden tizedik baba korábban érkezik, sokszor évekig tartó küzdelem, amíg beérik társaikat. Egy 27. hétre 700 grammal született kora-baba jelentős »előnyben« van egy 24. hetes, 800 grammos gyerekkel szemben. A 24. hétre születettek egészséges életben maradási esélye 10–15%. A koraszülöttek már néhány órásan megtapasztalják a fájdalmat, a légzési nehézségeket, és nem kaphatják meg ugyanazt a törődést, szüleik simogatását, mint az időre született társaik. Gyakran igényelnek lélegeztetést, az idegrendszer éretlensége és sérülékenysége miatt pedig a későbbiekben előfordulhatnak neurológiai eltérések, érzékszervi károsodások. Ezek a hónapok, sokszor évek, érzelmileg, de anyagilag is nagyon megterhelők a szülőknek. Segíts te is, hogy a kora-babák könnyebben boldoguljanak!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik