MLS: „Luxus, hogy nincs helye a válogatottban Nikolicsnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 21:52
Nikolics Nemanja bombaformában van az MLS-ben, a napokban az első fél év újoncának választották, és vezeti a góllövőlistát, a magyar válogatottban viszont 2016 októbere óta nem lépett pályára. Filipovics Vladan FIFA-licences menedzser, az F-Group ügynökség tulajdonosa a Sport Tv Mai helyzet című műsorában elmondta, luxus, hogy nincs a játékosnak helye a nemzeti csapatban, a kapitány pedig még nem nézte meg élőben Amerikában a csatárt.

Luxus, hogy a magyar válogatottban nincs helye, és nem kezdőként játszik – fogalmazott Filipovics Vladan a Sport Tv Mai helyzet című műsorában, és cáfolta, hogy mostanában azért nem szerepel a csatár a nemzeti együttesben, mert feszültség lenne közötte és a kapitány között. – Én nem tudok róla, hogy lenne bármilyen konfliktus. Inkább azzal magyarázza a szövetségi kapitány, hogy úgy látja, Nikónak nincs helye a csapatban. Szerintem neki kell megmagyaráznia, hogy miért nem játszik Nikolics vagy Futács Márkó. Van két futballista, aki vezeti a góllövőlistát, az egyik Amerikában, a másik Horvátországban, és egyik sincs a keretben. Hozzáteszem, ez a szövetségi kapitány felelőssége, de a nemzeti válogatottban a legjobb formában lévő labdarúgóknak játszaniuk kell, és Nikolics már évek óta így teljesít. Volt rá példa persze, Dárdai Pálnál sem kezdőként jutott szóhoz, ám azt mondom, ez az egyetlen oka, mert ha jól tudom, Bernd Storck csak egyszer látta élőben Nikolicsot futballozni, még Lengyelországban nézte meg, Amerikában eddig biztosan nem volt. Azt nem tudom, miért. Visszatérve Futács Márkóra, őt egyszer sem nézte meg élőben, így nehéz eldönteni valakiről, hogy jó vagy nem jó""

Filipovics hozzátette: a Chicago Fire magyar légiósa olyan típusú csatár, aki kiválóan indul, annyira jól érzi a területet és összjátékot, hogy bármilyen legyen a játékstílus, ő tud gólokat rúgni.A menedzser úgy véli, Nikolicsnak rosszulesik ez a helyzet.

Ő olyan futballista, aki a saját klubjában mindent megtesz, és nem megbántva a Magyarországon szereplő játékosokat, mert tőlük is kell a jó teljesítmény minden meccsen, de tudjuk, hogy az amerikai, a horvát és sok bajnokság sajnos nagyobb szinten van, mint a hazai. Erről szerintem a szövetségi kapitány is nyilatkozott. Nemanját nagyon bántja, hogy mindent megtesz, rugdossa a gólokat, kapja az elismeréseket, Lengyelországban egy évet játszott és a bajnokság végén a díjátadón öt vagy hat díjat nyert, szóval mindezek után nem válogatott. És nem bántásból mondom, de nem a német, a francia vagy az olasz válogatottban nem játszik, hanem a magyarban, amely nincs az első húszban."

Arról is beszélt, hogy az andorrai vereség és Nikolics teljesítménye miatt most óriási a nyomás a kapitányon. „Az sem jó, ha valaki a nyomás miatt hívja haza a játékost. Inkább úgy kellene legyen, hogy ha van egy ilyen futballistám, próbálom úgy összeállítani a csapatomat és olyan taktikát választani, hogy kihasználhassam."

Mint arról beszámoltunk, Nikolics benne volt a Portland Timbers elleni 2–2-es döntetlen során is a Chicago első góljában, ám a Facebook-oldalán elismerte: nem ért bele Arturo Álvarez lövésébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik