Bundesliga: taktikázás hiúsítja meg Szalai átigazolását?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.30. 09:06
A német sajtóban változatlanul napirenden van Szalai Ádám januári klubcseréje: távozása a Hoffenheimtől és érkezése a Hannoverhez. A hírrel foglalkozó cikkek között akad olyan, amelyben a szerző szerint a transzfer lehetőségét gyengíti, hogy ebben az esetben az eladó saját bennmaradási esélyeit csökkentené azzal, ha a közvetlen rivális játékoskeretét erősíti meg.

Ugyancsak szempont lehet, hogy a Hoffenheim pénzügyileg nincs rászorulva Szalai eladására, így csak muszájból nem ad túl rajta. A klub ráér a nyáron értékesíteni, amikor a bajnokság végeztével több szempontból is tisztul a jövőkép.

Ettől függetlenül Szalai távozási szándékai egyértelműek, a Hannoverrel már tárgyal, a Hoffenheim viszont minden bizonnyal kivár, hátha máshonnan is befut még konkrét ajánlat az ősszel kevés szerephez jutó magyar támadóért. A Nemzeti Sport információi szerint angol kluboknál, valamint görög és izraeli egyesületnél is képben van a magyar légiós, akinek értékét az Eb-részvétel akár növelheti is.

A Bild korábbi hírében arról számolt be, hogy a két német klubnak sikerült megegyezni egymással, így Szalai mondja ki a végső szót. A támadó arra várt, hogy megtudja: ki lesz a hannoveriek új vezetőedzője. Az érkező Thomas Schaaf a januári időszak legfontosabb feladatának a keret megerősítését tartja, Szalai Ádám a klub első számú kiszemeltje.

A bajnokság félidejénél a Hoffenheim 13 ponttal sereghajtó a Bundesligában, a Hannover egy ponttal és egy pozícióval áll előtte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik