Légiósok: „Már szinte mindent megértek, de ez a dialektus...”

Vágólapra másolva!
2015.02.19. 06:35
A német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim hivatalos honlapja – akárcsak decemberben – ismét hosszabb interjút készített Zeller Dórával, az együttes magyar válogatott csatárával. A Ferencváros korábbi játékosa kitért a helyiek nyelvjárására és a tavaszi célokra, valamint a nemzeti csapat is szóba került.



„Szeretem Németországot, a Hoffenheimnél kiváló körülmények között dolgozhatunk. Az iskolában annak idején tanultam németül, ennek ellenére kezdetben nagyon nehéz időket éltem át. Most már szinte mindent megértek, de ez a dialektus... – mosolygott Zeller. – Ha Jürgen Grimm másodedző ad utasításokat, egy szót sem értek, ezért a születésnapomra kaptam egy szótárt, amely segít megértetni a helyiek akcentusát.”

A 20 éves támadó elárulta, Magyarországon annak idején a védelemben és a középpályán is lehetőséget kapott, utóbbi poszton jól is érezte magát, de nem sokáig játszott ott.

„Szabadidőmben filmeket nézek és könyveket olvasok, egyelőre magyarul, valamint gyakran beszélek a szüleimmel” – árulta el Zeller, aki az eddig lejátszott 14 forduló során egyszer volt eredményes pályafutása első Bundesliga-szezonjában. Hozzátette, a tavaszi idényben többre vágyik, legalább hárommal növelné góljainak számát.

„Szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni, és jó teljesítményt nyújtani. A bajnokság hatodik vagy hetedik helyével kiegyeznék, és természetesen gólokkal, gólpasszokkal segíteném a csapatot. Örülnék, ha a válogatottal kijutnánk az Európa-bajnokságra, a selejtezősorozat ősszel kezdődik” – zárta mondandóját 2014 legjobb magyar játékosa.

A legutóbbi öt fordulóban egy pontot gyűjtő Hoffenheim vasárnap a kieső helyen álló Duisburg vendége lesz a bajnokságban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik