Lengyelország: Guzmics és társa a legjobb védőpáros

Vágólapra másolva!
2014.12.08. 11:24
Nagyon jól érzi magát Krakkóban, már hároméves új szerződéssel kecsegtetik, csapatkapitányukkal az ősz legjobb belső védőpárosának választották meg őket – Guzmics Richárd a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: jobb a lengyel futball a magyarnál, gyorsabb a tempó, csapata, a Wisla pedig nálunk alighanem bajnok lenne. A védő szerelme továbbra is a Haladás marad, szorít Dárdai maradásáért, és szeretne visszakerülni a válogatottba tavasszal.

„Nagyon jól érzem magam Krakkóban, jó döntés volt ideigazolni, a Wisla itt nagy csapatnak számít, egyből sikerült bekerülnöm a kezdőcsapatba, pedig mondták a klubvezetők, hogy nem nagyon mertek magyar futballistákhoz nyúlni – viszont néhány meccs után már arról kérdeznek, tudok-e magyarokat ajánlani a lengyel bajnokságba, a Wislához, ez igen jó visszajelzés számomra. Egyébként már tanulok lengyelül, ezt jó néven vették. A beilleszkedésben belső védőtársam, a csapatkapitányunk (Arkadiusz Glowacki – a szerk.) is segített, a kettősünket választották a legjobb őszi védőpárosnak” – mondta a 27 éves Guzmics Richárd.

Hozzátette: „Taktikában fejlődtem sokat, mert nem voltam korábban olyan védekezéshez szokva, amikor az ellenfél térfelén szerzek labdákat. Egy évre szerződtem, bízom a hosszabbításban, az igazgatónk már pedzegeti, nehogy azt higgyem, egy év után lelépek innen – jelezték, hogy 3 éves szerződésre számítsak, amiben én is nagyon benne lennék.”

„A körülmények nagyon mások itt, mint a magyar futballban, modern az infrastruktúra, gyönyörű új, nagy stadionok vannak; a játék is gyorsabb, sokkal több jó futballista van egy-egy csapatban, mint nálunk. Hogy hol állna a Wisla a magyar NB I-ben? Ez bizony jó kérdés, a barátaim szerint biztosan megnyernénk a magyar bajnokságot. Ezt én így nem merném kijelenteni, de ha nekimennénk a szezonnak ezzel a kerettel, akkor a bajnoki címet céloznánk meg. Lengyelországban dobogón szeretnénk lenni, megpróbáljuk utolérni az éllovas Legiát, habár az a csapat más kategória” – folytatta a hétszeres válogatott védő.

„Nem tudnám megmondani, miért maradtam ki Dárdai Pál válogatott keretéből az ősszel, erről a kapitányt kellene megkérdezni. Egyelőre azonban nem bánkódom, igyekszem itt jól teljesíteni és reménykedni a tavaszi meghívóban. A csapat tetszett, szervezett és végre eredményes is volt. Bízom Dárdai Pál maradásában. És hogy mit szólok korábbi klubom, a Haladás vergődéséhez? A Haladás a szerelmem, ezért bízom a téli megerősítésükben és a tavaszi bennmaradásban, drukkolok nekik” – üzent haza Guzmics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik