Hoffenheim: a magyar támadó a tanulást sem hanyagolja el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 07:33
Mint arról már beszámoltunk, a német női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheimben folytatja a pályafutását Zeller Dóra, a Ferencváros korábbi magyar válogatott támadója, aki a legrégebbi németországi egyetemen folytathatja tanulmányait.

A 19 esztendős játékos külföldre szerződésének körülményei nem mondhatóak mindennaposnak. Az ifjú futballistát szülőhelye, Nyergesújfalu német testvérvárosa, Karlsdorf-Neuthard korábbi polgármestere ajánlotta be a Hoffenheimnek, melynél megfelelt a próbajátékon, így szerződtette őt a legutóbbi szezonban a tizenkét csapatos bajnokság kilencedik helyén záró német klub. A 72 esztendős városvezető, Egon Klefenz elmondta, kötelességének érezte, hogy felhasználja a nemzetközi kapcsolatait.

A magyar támadó elárulta, Németországban a legrégebbi helyi egyetemen folytatja tanulmányait. Az intézményt 1385-ben alapították.

„Ha minden a tervek szerint alakul, a heidelbergi egyetemre fogok járni, amely nagyon jegyzett iskolának számít” – mondta Zeller, aki földrajz és matematika szakon szeretne tanulni.

A Ferencvárost elhagyó támadó számára az idegen nyelv sem lesz teljesen ismeretlen.

„A nagypapám otthon mindig németül beszélt hozzánk, gyerekekhez” – tette hozzá a magyar válogatott játékos, aki már megkezdte a felkészülést a következő idényre új csapatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik