Törökország: Futács két évre szerződött a Mersinhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 21:16
Ahogy arról beszámoltunk, Futács Márkó a török élvonal újoncánál, a Mersin Idmanyurdunál folytatja pályafutását. Most az is kiderült, hogy az előző szezont az angol Leicester kölcsönjátékosaként a DVTK-nál töltő támadó kétéves szerződést írt alá új klubjával.

„Amikor Diósgyőrbe szerződtem, sokan mondták: vigyázzak, mert rosszul is elsülhet a hazatérés, több korábbi légiós sem tudott ismét külföldre igazolni, miután az NB I-ben szerepelt – mondta Futács Márkó. – Én azonban kockáztattam, és kiderült, jól döntöttem, mert elsősorban az elmúlt időszaknak köszönhetem, hogy Törökországban folytatom. A diósgyőri érkezésemet megelőzően a Portsmouthnál éreztem hasonló bizalmat, a Leicesternél eltöltött évben alig játszottam, márpedig egy csatár csak akkor képes jól teljesíteni, ha bízik benne a szakmai vezetés.egy csatár csak akkor képes jól teljesíteni, ha bízik benne a szakmai vezetés.

Új lendületet kaptam Miskolcon, remek társaságba csöppentem, és szerencsére jöttek a gólok is – merthogy a támadót a gólok minősítik. Bekerültem a válogatott keretbe, és így több klub is érdeklődött utánam. A török szakvezetést végérvényesen a Honvéd elleni találkozón mutatott játékom győzte meg, mint megtudtam, az edző éppen egy ilyen felépítésű csatárt keresett. Ez egy újabb lépcsőfok, és egy nagy lehetőség a számomra, hiszen a török élvonal egyre erősebb, ráadásul az újonc csapat fiataljait nézik a nagy egyesületek is, szóval, ha sikerül jól és eredményesen futballoznom, elképzelhető, hogy felfigyel rám valamelyik isztambuli egyesület.

Persze most a Mersin Idmanyurdu az első, itt szeretnék bizonyítani, és ahogy látom, ehhez minden adva van: fantasztikus új stadionban játszik az együttes, az edzőközpont pompás, a város pedig maga a paradicsom. Július közepén kezdődik a felkészülés, mert a világbajnokság miatt a török liga csak augusztusban rajtol, de én már júniusban elkezdem az edzéseket, mert ideális állapotban akarom kezdeni a munkát."

A csatár ügyeit intéző Filipovics Vladan további részleteket is elárult.

Márkóval kétéves szerződést kötött a Mersin Idmanyurdu vezetősége, megfontolt döntést hoztak, többször látták személyesen – a válogatottban és a Diósgyőr színeiben is. Nyilván lesznek károgók, akik szerint nem neki való a török bajnokság, de erről a csapat szakvezetésének más a véleménye. Szerintük Futács kimagaslót fog nyújtani az idényben, és könnyedén felkeltheti a török sztárklubok, és más európai nagycsapatok figyelmét is, mert ilyen típusú, ilyen magas, erős, ugyanakkor technikás játékos kevés futballozik Törökországban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik