Dinamo: a sportigazgató szerint Dzsudzsák a Poolban is helyt állna

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 08:32
null
Guram Adzsojev jó véleménnyel van Dzsudzsákról (Fotó: Imago)
Guram Adzsojev az 1990-es években Diósgyőrben is futballozott, ma pedig a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva sportigazgatója. A sportvezető a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a szélsőről. Elmondta, nem tud arról, hogy érkezett volna konkrét ajánlat a magyar futballistáért, ugyanakkor véleménye szerint akár a Liverpoolban is megállná a helyét.
„Nagyszerű játékos. Megemelem a kalapom előtte. Remek bal lába van, ráadásul immár elég tapasztalt is, nagy hasznára van a Dinamónak, fontos része a csapatnak” – jellemezte a Nemzeti Sport kérdésére Dzsudzsák Balázst a Dinamo Moszkva sportigazgatója, Guram Adzsojev.

Nagy kérdés, megválhat-e tőle a téli szünetben az orosz klub.

„Miért, kereste őt valaki?” – kérdezett vissza Adzsojev, aki nem tud arról, hogy a közelmúltban az angol és az olasz sajtóban a játékossal hírbe hozott Fulham, Liverpool, Inter trió jelentkezett volna ajánlattal.

„Érdeklődés van iránta, de ez egy olyan nagy klubnál, mint amilyen a Dinamo, nem meglepetés. A keretből több játékost is megkörnyékeznek ilyenkor, a téli és a nyári átigazolási időszak is mozgalmasan telik a klubnál, azt azonban kijelenthetem, konkrét ajánlatot egyelőre senki sem tett a magyar szélsőnkért – hangsúlyozta a sportvezető. – A hierarchia nálunk szigorú, a keret alakulásáról a mindenkori vezetőedző, jelen esetben Dan Petrescu határoz. Ha egy labdarúgónkat megkeresnek, és ajánlatot tesznek érte, a tréner eldönti, mehet vagy sem. Ha szüksége van a játékosra, marad, ha nincs, kezdődhet a papírmunka.”

Adzsojev arra a kérdésre is válaszolt, hogy Dzsudzsák vajon megállná-e a helyét egy Liverpool-szintű csapatban.

„Nehéz kérdés. Szerintem igen. A keretünkben kizárólag átlagosnál sokkal jobb képességű futballisták vannak, Dzsudzsák Balázs is ilyen. A bal lába nagyon sokat ér, elfutásai, beadásai élményszámba mennek.”

A GURAM ADZSOJEVVEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, AMELYBEN FELIDÉZI DIÓSGYŐRI PÁLYAFUTÁSÁT IS, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik