Majd' egy csapatnyi légiósunk válthat - körkép Juhásztól Korcsmárig

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.11.23. 15:49
null
Távozik az Anderlecht 23-asa: Juhász Rolandnak már a kivásárlási árát is tudatta a klub (Fotó: Imago)
Ahogy közeledik a nemzetközi téli átigazolási időszak januári piacnyitása, egyre szaporodnak a különböző hírek azokról a magyar légiósokról, akik klubot válthatnak a tavaszi folytatás előtt. Juhász Roland és Gruborovics Tamás mindenképp váltani akar, Futács Márkó és Horváth Gábor átigazolását a több játéklehetőség teheti indokolttá, Lencse László az izraeli bombázások miatt gondolkodott el a folytatáson, és már Dzsudzsák Balázs is felvetette a távozás lehetőségét – körkép!

 

 

BIZTOSAN VÁLTANI FOGNAK

Kezdjük a sort azokkal a légiósainkkal, akik szinte biztosan klubot cserélnek ezen a télen. Jelenleg két futballistát sorolhatunk ide. Az Anderlechtben ősszel eddig mindössze három bajnokin pályára lépő Juhász Roland és a finn élvonalbeli JJK-ban házi gólkirályi címig jutó Gruborovics Tamás. Utóbbinak lejár a szerződése klubjánál és szeretne előrelépni, erősebb bajnokságban szerepelni.

Juhász helyzetéről tegnap menedzsere, Filipovics Vladan nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

„A hét elején tárgyaltam az Anderlecht vezetőivel. Most már tudom, mekkora összeget szeretnének kapni Juhász Rolandért. Az összeg nem publikus. Annyit mondhatok, a védő valós értékét nézve reálisnak mondható, viszont azt figyelembe véve, hogy az elmúlt időszakban nem játszott, és hogy télen kevesebb a lehetőség a klubcserére, nem egyszerű a helyzet. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy valamilyen megoldást fogunk találni, mert a jelenlegi helyzet senkinek sem jó” – mondta a Nemzeti Sport Online kérdésére Filipovics Vladan, hozzátéve: együttműködőnek tűnnek a brüsszeli vezetők, ezért is bízik a megoldásban.

A héten belga források arról írtak, hogy Juhász szerződtetése ismét szóba került az ukrán Dnyipro Dnyipropetrovszknál is, míg korábban a török sajtó a Galatasarayjal hozta hírbe a magyar válogatott védőt.

„Konkrét csapatneveket én nem említenék, de ezek a hírek is azt mutatják, hogy Juhász Rolandot már ismerik a piacon, vannak érdeklődők, több klubbal is beszélgettem már róla, biztosan lesz lehetősége a klubcserére” – mondta ezzel kapcsolatban a játékosügynök.

Klubneveket ugyancsak nem említett Gruborovics Tamás, aki 12 találattal zárta a néhány hete befejeződött finn élvonalbeli bajnokságot, de a jövőjét nem Finnországban képzeli el.

„A legfontosabb egy játékos számára, hogy olyan helyen futballozzon, ahol jól érzi magát, és biztosítva látja a fejlődését. A fő cél számomra most Közép-Európa, de még nincs semmi konkrétum. Olyan helyet szeretnék találni, ahol állandó játéklehetőséget kaphatok” – idézte az yle.fi a 28 éves Gruborovics Tamást, aki korábban már járt próbajátékon a holland élvonalbeli Willem II-nél, de egy térdsérülés hátráltatta a teszt során, és végül nem is állapodott meg semmiben a vezetőkkel. Finnországban állítólag a bajnok HJK Helsinkinél is szóba került a neve, de ezzel kapcsolatban nem tudott konkrétumokról.

NEM LENNE MEGLEPŐ, HA VÁLTANÁNAK

Juhászhoz és Gruborovicshoz képest nem annyira egyértelmű a Leicester Cityben játszó Futács Márkó és az ADO Den Haagban futballozó Horváth Gábor helyzete, de az elmúlt hetek sajtóhírei alapján nem lenne meglepetés, ha a mostanában kevés lehetőséget kapó két futballista váltana januárban. Ennek lehetőségét menedzserük is megerősítette.

„Futács Márkó ügyén dolgozom, mert megítélésem szerint neki mindenképp több lehetőségre van szüksége a fejlődése érdekében. Az igaz, hogy a Portsmouth-nál szóba került a neve, de a Championshipből is voltak már érdeklődők – erősítette meg a sajtóhíreket Filipovics Vladan. – A csütörtökön lejáró kölcsönadási határidőig azonban nem volt hajlandó elengedni őt a Leicester, így kénytelenek vagyunk kivárni a januárt, és meglátjuk, hogy akkor hogyan viszonyulnak a kérdéshez a vezetők, illetve változik-e a csatár szerepe a csapaton belül.”

Futács abban bízhat, hogy a múlt héten, az Ipswich elleni győztes meccsen szerzett gólja után a jövőben talán több lehetőséget kap Nigel Pearson menedzsertől, aki eddig mindössze négy bajnokin szavazott neki bizalmat.

A holland élvonalban szereplő Horváth Gábor három meccsen játszott ebben a szezonban, de az ő helyzete annyiban más, hogy fél év múlva lejárt a szerződése.

„Voltam a napokban Hollandiában, tárgyaltam az ADO Den Haag vezetőivel. Horváth Gáborral nincs nagy probléma, elégedettek vele a klubnál, csak a sérülés alatt a helyére bekerült játékos jó teljesítményt nyújt, ezért szorult háttérbe. Télen felmérjük a lehetőségeket, nincs szó arról, hogy mindenképpen váltania kell, de ez sem zárható ki. A védőnek nyárig szól a szerződése, igaz, szerepel benne egy opciós lehetőség is, vagyis még az is előfordulhat, hogy hosszabb távon is marad a Hágában” – mondta Filipovics.

Korcsmár erősebb bajnokságba vágyik
Korcsmár erősebb bajnokságba vágyik

A nem lenne meglepő kategóriába sorolhatjuk Korcsmár Zsoltot is. A Brann védőjének egy év múlva jár le a szerződése Norvégiában és már jelezte, nem kíván hosszabbítani, szeretne erősebb bajnokságban szerepelni.

„A jelenlegi érdeklődéseket figyelembe véve Korcsmár Zsolt valószínűleg nem fog szerződést hosszabbítani a Brann-nal. Ez azonban nem lehet meglepő, hiszen már ideszerződésekor közöltük a vezetőkkel, hogy három évben gondolkodunk. A szerződéssel maximálisan elértük a célunkat, hiszen Korcsmár fizikailag és gyorsaságban is előrelépett Norvégiában – nyilatkozta még októberben a Nemzeti Sport Online-nak a válogatott védőt képviselő Sport Concept menedzseriroda részéről Farkas Mátyás. – A folytatást továbbra is a holland, belga, német vonal valamelyikében képzeljük el, ugyanakkor az is fontos szempont, hogy Korcsmár jelentős célokért küzdhessen, és állandó játéklehetőséget kapjon. Például ha a német Bundesligában a bennmaradásért küzdő gárda, vagy egy holland, esetleg belga élcsapat között kellene választani, akkor a nemzetközi a kupaszereplés lehetősége miatt könnyen lehet, hogy inkább az utóbbit választanánk a bizonytalanabb helyzetben lévő német csapattal szemben. Fontos, hogy olyan klubot válasszunk, amely valóban előrelépést jelenthet, és amelynél reális esély van az állandó játéklehetőségre. Érdeklődések már vannak, de ezekről most még korai lenne beszélni.”

LEHET, HOGY ŐK SEM MARADNAK

Jelen pillanatban kevés esély mutatkozik arra, hogy Dzsudzsák Balázs a télen távozna a Dinamo Moszkvától, hiszen nem könnyű télvíz idején olyan csapatot találni, amely hajlandó lenne 15-20 millió euró közötti összeget (ennyit szinte biztosan kérnének az egy éve vett szélsőért) áldozni az orosz élvonal 10. helyén álló együttes szélsőjéért. Ennek ellenére a válogatott középpályás korábbi, Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában nem zárta ki a téli távozás lehetőségét.

A játékost képviselő Stars and Friends menedzserirodától Vörösbaranyi József kérdésünkre annyit közölt, egyelőre nem aktuális a kérdés.

A játékosügynök ugyanezt mondta Lencse Lászlóval kapcsolatban is, aki a nyáron szerződött az izraeli Ironi Kirjat Smonához, amelynél 16 tétmeccsen négy gólt szerzett, ám megviselték az elmúlt napok bombázásai.

„Néhány kilométerre van a libanoni határ, ahol találtak két, felrobbanásra váró bombát. Nem vagyok ehhez hozzászokva. Persze próbálnak nyugtatni, mondván, a bombázások Tel-Avivban vannak, százötven kilométerre innen. Volt, aki azt mondta, hogy ne aggódjak, ha nem talál el, akkor nincs gond, ha meg eltalál, akkor úgysem érzek semmit. Na, ettől nem éreztem jobban magamat. Vannak menedékek, de futballozni jöttem Izraelbe, nem bujkálni. Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha a párommal együtt hazamegyünk egy kis időre” – nyilatkozta Lencse a héten sokat sejtetően a Nemzeti Sportnak.

Két angliai kapusunk is új csapatban kerülhet, ha úgy hozza a sors: a Fulhamnél harmadik számú kapuvédőnek számító Somogyi Csaba és a szintén harmadik számú, liverpooli Gulácsi Péter. Esetükben néhány hónapos kölcsönszerződés sem zárható ki. Továbbá egyelőre kérdéses a héten a harmadosztályú Portsmouth-tól december végéig kölcsönbe a másodosztályú Barnsley-hoz került középpályás, Buzsáky Ákos hosszabb távú jövője is.

Itt tartunk most, de könnyen lehet, hogy hamarosan újabb magyar labdarúgók lehetséges átigazolásairól is hallunk. Egy biztos, ha velünk tart, és naponta szemlézi légiósok rovatunkat, nem maradhat le a „bolond szezon” legfrissebb, magyar vonatkozású híreiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik