Feczesin: Inkább a kevesebb pénz, de rendszeres játék

Vágólapra másolva!
2012.11.05. 12:25
null
Feczesin Róbert a Bresciánál <br />nem látott esélyt az előrelépésre
Mintha kissé háttérbe szorult volna az utóbbi időben Feczesin Róbert, a korosztálya egyik legtehetségesebb magyar csatáraként emlegetett 26 éves futballista. Pedig nem tűnt el, sőt rendszeresen végigjátssza az olasz másodosztály 13. helyén álló Ascoli mérkőzéseit, szombaton például gólpasszt adott Grossetóban. De miért mondott nemet a Bajnokok Ligája-szereplésre?

– Amikor szeptember elején bemutatták az Ascolinál, tizenöt gólt ígért az idényre, ebből kettő már megvan. Tartható a terv?
– Tartható. De azt azért hozzátenném, hogy ezt csak az olasz újságírók kalkulálták ki, én pontos számot nem mondtam. Valószínűleg úgy voltak vele, hogy ha kétezer-tizenegy tavaszán fél év alatt nyolcig jutottam, akkor most egy teljes szezonban ennek a dupláját hozhatom.

– Gólpasszt adott szombaton is – igaz, a Grossetótól kikaptak kettő egyre –, gólt viszont az elmúlt két hónapban csak a Spezia és az Empoli ellen jegyzett. Idegesíti, hogy nem jön össze?
– Egyáltalán nem, mert csupán arról van szó, hogy nem rám jön ki a játék. A legutóbbi három meccsemen három gólpasszt adtam, ebben a tekintetben vezetem a klubnál a rangsort, ráadásul a játék is megy. Az itteni újságok szintén foglalkoztak a kérdéssel, és éppen arra jutottak, hogy nem baj a kevesebb gól, ha az előkészítéssel, gólpasszokkal hatékonyan segítem a csapatot.

– Igen kalandos lehetett a napja augusztus harmincegyedikén. Mondják, délután kellett autóba pattannia, Milánóba sietnie, hogy az átigazolási időszak lezárulta előtt néhány órával, este fél hat körül aláírja a szerződését mostani klubjához.
– Nem olyan különleges történet ez. Az olasz kluboknál amúgy sem ritka mostanság, éppen a szűkebb anyagi lehetőségek miatt, hogy a jól kereső játékosokról lemondanak, viszont az utolsó pillanatig kivárnak az átigazolásokkal. Régóta tudtam az Ascoli hívásáról, de a konkrét ajánlat után valóban néhány óra alatt kellett döntenem. Amikor már csak az aláírásom hiányzott, Bresciában kocsiba ültem, és elmentem Milánóba, a tárgyalások hagyományos színhelyére, negyven perc alatt ott voltam.

– Pedig kolozsvári forrásból tudom, hogy a CFR Cluj is ajánlatot tett önnek. A román bajnokcsapat a Bajnokok Ligájában szerepel…

– Valóban megkerestek Kolozsvárról. Ám nem úgy szólt a kérdés, hogy szeretnék-e a BL-ben szerepelni vagy sem. Inkább az volt a szempont, hogy ha kevesebb is a pénz, az Ascolinál rendszeresen játszhatok. Nem akartam eltölteni egy idényt úgy, hogy alig-alig lépek pályára.

– És az Újpest? Állítólag onnan is hívták.
– Erről csak annyit tudok, amennyit a Nemzeti Sport megírt. Semmi mást.

– Hosszú távon perspektíva önnek a Serie B?
– Szeretnék előrelépni, és erre a Bresciában nem láttam már esélyt.

– Az előrelépés a Serie A-t jelenti?
– A Serie A-t vagy egy feljutásra esélyes Serie B-s klubot.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN FECZESIN BESZÉL AZ OLASZ LABDARÚGÁS ANYAGI GONDJAIRÓL, ILLETVE ARRÓL, HOGY MENNYIRE GONDOLJA A SAJÁT VILÁGÁNAK A MODELLKEDÉST, ÉS ELÁRULJA, HOGY TÖBBET KERES-E, MINT KÉT ÉVE – ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik