Anglia: edzői indoklás az ifjú magyar váratlan kihagyásához

Vágólapra másolva!
2012.09.25. 11:45
Dean Smith, a Walsall menedzsere megindokolta, miért hagyta ki váratlanul a kezdő tizenegyből a fiatal magyar kapust, Gróf Dávidot az angol harmadik ligás csapat legutóbbi bajnokiján.

„Dávid csalódott volt, amikor közöltem vele a döntést, ugyanakkor meg is értette. Voltak megingásai az idény korábbi meccsein, akkor kitartottam mellette, de az ilyen esetekben rendszerint eljön az idő, amikor ki kell vonni egy játékost a frontvonalból, hadd szedje össze magát” – magyarázta a szakvezető.

A bajnoki idény megelőző hét meccsén Gróf állt a Walsall kapujában, ám Smith megítélése szerint kapustársa és mentora, a veterán Jimmy Walker sérülése miatt egy ideje nem volt igazi versenyhelyzetben – ezen kívántak változtatni a nottinghami Karl Darlow kölcsönvételével, majd azonnali mély vízbe dobásával.

„Dávid szemszögéből kellemetlen döntés volt, de megbeszéltem vele. Egyszerűen túl sok gólt kaptunk a tizenhatoson kívülről – nem mindegyiket Dávid hibájából –, a tízből hat ilyen volt. Ezért vetettem be Karlt, Dávidnak így lehetősége lesz összeszedni magát, aztán újra harcba szállhat a kapuért″ – tette hozzá Smith.

A Walsall nyolc forduló után a hetedik helyen áll a League One-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik