Élete lehetőségére vár a harmadik ligás magyar - az MU ellen bizonyítana

Vágólapra másolva!
2011.11.10. 13:36
null
Gróf Dávid (balra) jóban van riválisával, de bízik benne, hogy a jövőben egyre több lehetőségt kap <br />(Fotó: expressandstar.com, archív)
A Vasas korábbi kapusának, Gróf Attilának a fia, Gróf Dávid még csak 22 éves, de már kalandos pályafutást tudhat maga mögött. Felnőttbajnokikon ritkán kapott eddig lehetőséget, de az elmúlt négy évben már öt klubnál is megfordult. Jelenleg az angol harmadosztályú Walsall játékosa, szombaton nyolcmeccses pihenő után kapott ismét lehetőséget Dean Smith menedzsertől, és a negyven mérkőzés óta veretlen Huddersfield elleni teljesítménye elegendő volt ahhoz, hogy a BBC-nél is felfigyeljenek rá.
Angliában valóban igaz a mondás: egy meccs alatt is lehet belőled hős – vagy legalábbis magadra irányíthatod a média figyelmét, még akkor is ha csak a harmadosztályban futballozol.

A Walsall nyáron szerződtetett kapusa, Gróf Dávid a 8. fordulót követően nem kapott lehetőséget tétmeccsen csapatában (előtte is csak háromszor), ám a bajnokin 40 (immár 41) találkozó óta veretlen (s ezzel több rekordot is megdöntő) Huddersfield elleni teljesítménye – amellyel nagyban hozzájárult az 1–1-es döntetlenhez és csapata pontszerzéséhez – elegendő volt ahhoz, hogy interjút készítsen vele a BBC egyik rádiócsatornája.

„Azért vagyok itt, hogy a munkámat végezzem. Mindent megteszek azért, hogy a következő héten is a csapatba kerülhessek. Ez csak egy meccs volt a sok közül, semmi különös nem történt” – nyilatkozta Gróf Dávid, aki az őszi szezonban eddig második számú kapusnak számított a Walsallnál a 38 éves Jimmy Walker mögött, de múlt szombati teljesítményével hosszú távon is megvetheti a lábát a csapatban.

„Jimmyvel nagyon szoros a kapcsolatunk. Tisztában van a képességeimmel, mindig figyelemmel követ engem, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Igazi barátok vagyunk, örülni tudunk egymás sikereinek” – mondta riválisáról a magyar kapus.

Walker eltiltás miatt hétvégén nem léphet pályára az Exeter ellen a FA-kupa 1. fordulójában, így Gróf várhatóan újra bizonyíthat.

„Még sosem játszottam az FA-kupában, ezért külön öröm lenne, ha valóban lehetőséget kapnék. Az én álomcsapatom a Manchester United, ha választhatnék ellenfelet, legszívesebben ellenük játszanék a következő körben, mondjuk az Old Traffordon” – nyilatkozta a 22 éves magyar kapus.

Gróf Budapesten született, ám nagyon korán külföldre került, első profi klubja a skót Hibernian volt, 2008 végén ittas vezetésen érték, majd pár hónappal később elhagyta a klubot. Sokáig nem volt csapata, magyar klubok is tesztelték, végül 2010-ben visszatért a szigetországba, immár Angliába. Azóta állt már a Notts County, a Tramworth FC és a Mansfield Town alkalmazásában is, de sehol sem tudott meghatározó játékossá válni. Most úgy tűnik, a Walsallnál megkapja a lehetőséget, a lehetőséget arra, hogy ne csak egymeccses hős legyen…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik