Zenit: Husztit az űrhajózásról és Jurij Gagarinról faggatták

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 17:26
Huszti Szabolcs nem szeret repülni, így nem szívesen lenne űrhajós sem – ez derült ki abból az interjúból, amit klubja, az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Zenit rádiója készített vele az Oroszországban nagy becsben tartott Űrhajózás világnapja alkalmából.

„Még hagyományos repülőgépre sem ülök szívesen, mit mondhatnék hát a világűrről?! – mondta Huszti Szabolcs az Űrhajózás világnapja alkalmából kedden készített interjúban. – Tudom, nagyon sokan álmodoznak arról, hogy egyszer eljussanak az űrbe, de ami engem illet, nem ismételném meg Jurij Gagarin útját. Nekem egy-egy felszállás és leszállás, a repülőgép légörvénybe kerülése is ijesztő tud lenni."

Mint ismert, Gagarin 1961. április 12-én első emberként kerülte meg a Földet a kozmoszban, az Űrhajózás világnapja az ő 108 perces útja előtt tiszteleg.

„Az persze, hogy a repülést nem nekem találták ki, természetesen nem jelenti azt, hogy ne tisztelném mélységesen az első űrhajóst, Jurij Gagarint, az összes követőjét, és úgy általában a felfedezőket. Igazi hősök ők, akiknek megadatik a végtelen meghódításának lehetősége" – folytatta a magyar játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik