Feczesin: El tudtam volna képzelni, hogy behívnak a válogatottba

Vágólapra másolva!
2011.03.22. 09:15
null
Feczesinnek (jobbról a második) jól megy az Ascolinál (Fotó: Getty Images)
Hetek óta remek formában futballozik Feczesin Róbert: a Serie B-s Ascoli labdarúgója szombaton gólpasszt adott a Cittadella otthonában 1–0-ra megnyert mérkőzésen, az előző fordulóban pedig a listavezető Atalanta ellen ért egy pontot az átadása (1–1). A kilencszeres válogatott támadó biztosra veszi, klubja kiharcolja a bentmaradást, és abban reménykedik, hogy a teljesítményére a magyar válogatottnál is felfigyelnek.

– Kihagyhatatlan helyzetbe hozta szombaton a csapattársát, Luigi Giorgit?
– Tizenegy méterről kellett a kapussal szemben állva a hálóba rúgnia a labdát – felelte a Nemzeti Sportnak Feczesin Róbert. – Volt már nehezebb dolga is a pályafutása során...

– Nem akarom elkeseríteni, de a helyzetük annak ellenére meglehetősen nehéz, hogy az utóbbi négy bajnoki találkozójukból kettőt megnyertek, kettőn pedig döntetlenre végeztek.
– Valóban ott vagyunk, ahol a part szakad, csakhogy két dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni: egyfelől még az ősszel, vagyis az ideérkezésem előtt pénzügyi problémák miatt levontak a klubtól hat pontot, másrészt van két elmaradt meccsünk. Az utóbbi négy bajnokinkon egyébként nem veszítettünk, és többek között a ligaelső Atalanta ellen sem érdemtelenül szereztünk pontot. Ki merem jelenteni, az Ascolinak feltétlenül az olasz második vonalban van a helye.

– Úgy tudjuk, az elmúlt hetek sikereiben alaposan benne volt Feczesin Róbert is.
– A legutóbbi két meccsünkön egyaránt gólpasszt adtam, előtte a Livorno ellen a gólommal egyenlítettünk a kilencvenedik percben, azt megelőzően pedig engem választottak meg a mezőny legjobbjának. Úgy érzem, jó formában vagyok.

– Megtörténhet, hogy a nyáron egy Serie B-s gárdához kell visszamennie, ugyanis a Brescia csak az utolsó előtti a legjobbak között.
– Két év még hátravan a szerződésemből, így aztán természetesen szurkolok a Brescia bentmaradásáért. Egy hete úgy játszott a BL-címvédő Interrel egy egyet, hogy az utolsó percben büntetőt hibázott, és ez is azt mutatja, nincs nagy különbség a csapatok között.

– Ezt szeretnénk elmondani a magyar és a holland válogatott kapcsán is... Mekkora esélyt lát a bravúrra?
– A sportban, a futballban nincs reménytelen vállalkozás. Szorítok a srácoknak azért, hogy borítsák fel a papírformát, ugyanakkor fáj a szívem, hogy nem lehetek ott a keretben.

– Ott lenne a helye a Hollandia ellen készülő válogatott keretében?
– A játékom és a sportformám alapján el tudtam volna képzelni, hogy meghívnak. Most nem így történt, de mindennap azért dolgozom, hogy kiérdemeljem a kapitányi bizalmat.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik