Elérkezett a pillanat: Priskin nevét skandálják

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 18:16
null
Priskin Tamás jó formája ellenére sem tekinti garantáltnak a kezdőcsapatbeli tagságot (Fotó: Action Images)
A Sheffield United ellen (2–1) szombaton a kapuba találó, az idényben három bajnoki és két Ligakupa-gólnál járó Priskin Tamás a jelek szerint kivívta az Ipswich Town szurkolóinak szeretetét. Az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában légióskodó magyar támadó neve olyan rigmusba került bele, amelyikben rendszerint csak a klub kiválóságaié szerepel. A helyi média felfigyelt erre.

Az átlag magyar futballszurkoló számára valószínűleg nem mond sokat Marcus Stewart neve, de szükségessé vált, hogy megismerkedjünk vele. A 38. születésnapját a minap ünneplő Stewart pillanatnyilag az Exeter Cityt erősíti, ám annak idején (2000–2002) sok fontos góllal járult hozzá az Ipswich Town élvonalba kerüléséhez és ottani megkapaszkodásához. A klub szurkolói a szívükbe zárták, gyakorta felhangzott a „Marcus Stewartból csak egy van”-kórus a lelátón.

Hogy ez miért fontos éppen most? Nos, a kelet-angliai futballt több mint nyolc évtizede figyelemmel kísérő Green’Un szerkesztői a „Meghalt a király – éljen a király!” című írásukban felhívják a figyelmet arra, hogy a fent idézett rigmusban Marcus Stewart nevét immár Priskin Tamáséval helyettesítik be a „traktorosok” szurkolói, holott a magyar válogatott csatár korábban nem örvendett túl nagy népszerűségnek körükben. A pálfordulás magyarázata egyszerű: az első – kölcsönadással „terhelt” – ipswichi idényében mindössze két gólt szerző, ezzel az 1.7 millió fontos vételárát kevéssé törlesztő Priskin ebben a szezonban már öt találatnál jár!

„Ideje volt már, hogy kivívjam az elismerésüket – reagált a magyar támadó, aki Connor Wickham két héttel ezelőtti sérülése nyomán került vissza a kezdő tizenegybe, és azóta két fontos gólt szerzett, büntetőt harcolt ki. – Eddig is nagyon jók voltak hozzám, ami igazán megható. Egy játékos számára a nehéz időkben a legfontosabb, hogy a szurkolók mögötte álljanak, így könnyebb kikecmeregni a gödörből.”

Priskin a közönség szeretete és saját jó formája ellenére sem tekinti garantáltnak helyét a kezdőcsapatban.

„Connor nagyszerű játékos, és Jason (Scotland) is abszolút jó választás egycsatáros játék esetén. Boldog vagyok, hogy jól megy a játék, de nagy a tolongás a csatárposztokért, én csak egy vagyok a pályázók között. Legfeljebb abban reménykedhetek, hogy jó formában maradok. Sokat számít, hogy a teljes alapozást itt dolgoztam végig, és nem mellékes az sem, hogy ebben a szezonban itt van mellettem barátom, Fülöp Márton” – értékelte formajavulását Priskin.

S hogy mire viheti a jelenleg a Championship hatodik helyén álló kelet-angliai csapat a következő hónapokban?

„Úgy vélem, a Cardiff City és a Queens Park Rangers fut majd jó idényt, és jól láthatóan volt klubomnak, a Watfordnak sem ártott meg, hogy megvált néhány tapasztalt kulcsjátékostól és fiatalokkal próbálkozik. De én jó helyen vagyok az Ipswich Townban. Sok lehetőség rejlik ebben a csapatban, részese akarok lenni a kiaknázásuknak” – mondta a magyar játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik