Légióssors: Tamás tehetséges fiú - mondta Keane Priskinről

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 11:42
Priskin Tamás góljával szerzett vezetést az Ipswich Town az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) hétvégi, negyedik fordulójában a Bristol City ellen. A találkozót 2–0-ra megnyerő együttes menedzsere, Roy Keane ezt követően jó véleményt formált a magyar támadóról.

„Tamás tehetséges fiú – mondta Keane. – Miután mindennap együtt dolgozunk, meg tudjuk ítélni, mennyit fejlődött azóta, amióta a klubhoz érkezett. A csatároknak néha különösen is szükségük van a szerencsére, és legyünk őszinték, amikor tavaly hozzánk jött, nem voltunk éppen a legjobb formánkban. Egy támadónak mindig helyzeteket kell kialakítani. Tamás előtt tavaly kevés adódott. A Middlesbrough ellen már betalált, most pedig megszerezte a második gólját, és a harmadikhoz is nagyon közel volt.”

Az első fordulóban a Middlesbrough-t 3–1-re legyőző Ipswich sikeréhez Priskin pazar fejes góllal járult hozzá.

A temperamentumos játékosból lett tréner elmondta, az általa tehetségesnek tartott Priskintől is – mint a többi játékosától – egy picivel mindig többet és többet vár el.

„Ő viszont még mindig nagyon fiatal, és úgy vélem, csatárként kifejezetten nehéz a helyzete. Szeretném azt mondani, hogy a középpályásoké a legnehezebb, mert én is ott szerepeltem, de azt hiszem, a csatárokra hárul a legnehezebb feladat egy labdarúgóklubban.”

Keane nem ment el szó nélkül Fülöp Márton mellett sem, mint mondta: a honfitárs érkezése érezhető segítséget jelentett Priskinnek a beilleszkedésben és abban, hogy bizonyítsa jó képességeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik