MK: újabb csodára készül a motivált iváncsai együttes

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 07:40
null
Októberben a bajnok és kupagyőztes Ferencvárost hosszabbításban győzte le az MK-ban az NB III-as Iváncsa – szerdán a Budafok ellen tör győzelemre (Fotó: Árvai Károly)
Iváncsán mindenki reméli, a Ferencváros kiejtése után ismét borul a papírforma. A csapat edzője, Tóth András ugyanakkor azt mondja, bármi is lesz a Budafok ellen az eredmény, büszke a játékosaira.

 

Tizenhárom mérkőzés még hátravan a Mol Magyar Kupa kiírásából, ám talán nem járunk messze az igazságtól, amikor azt mondjuk, a sorozat legnagyobb visszhangot kiváltó párharcát a harminckettő között játszották. Október 19-én a Ferencváros Iváncsán vendégszerepelt, és bár toronymagas esélyesnek számított, hosszabbításban 3–2-es vereséget szenvedett NB III-as ellenfelétől. Aki látta a meccset, tanúsíthatja, a korábbi ötszörös válogatott Vasas labdarúgó, Tóth András által irányított Iváncsa KSE nem úgy ejtette ki a Dibusz Dénest nélkülöző, de őt leszámítva szinte a legerősebb csapatával felálló címvédőt, hogy talált három gólt, ellenfele pedig helyzetek sokaságát hagyta ki, hanem minden tekintetben felvette vele a versenyt. A kétosztálynyi különbségből semmi sem látszott, a házigazda kétszer is visszakapaszkodott hátrányból, a 96. percben pedig Kercsó Bence megszerezte a győztes gólt.

„A szurkoló már csak olyan, ha már legyőztük a Ferencvárost, elvárja, hogy jussunk túl az NB II-es Budafokon is, ám mi jól tudjuk, nehéz mérkőzés előtt állunk – indította a beszélgetést Tóth András.   – Biztos vagyok benne, ellenfelünk felkészült belőlünk, a Fradi búcsúztatásával annyit biztosan elértünk, hogy komolyan vesznek bennünket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az NB II-ben már lement két forduló, vagyis ellenfelünk játékban van, ráadásul a formáját sem érheti kritika, mindkét meccsét megnyerte. Kevés gólt kap, Mátyus János vezetőedző jó munkát végez, ráadásul a helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy hétfőn tudtunk először füvön gyakorolni. A Ferencváros ellen nem volt veszítenivalónk, de most már az emberek többet várnak el tőlünk. Csak dicsérni tudom a srácokat, végigdolgozták a felkészülést, jó munkát végeztek, ráadásul megvan a motivációjuk is: bajnokságot akarnak nyerni, a kupában pedig sikeresek lenni. Hogy négy nappal később bajnoki rangadót játszunk az ESMTK vendégeként? Nincs ezzel probléma. Amikor a Fradi ellen százhúsz percet játszottunk, három nappal később Dunaújvárosban várt ránk rangadó, és örömfutballal nyertünk négy-egyre. Bízom benne, szerdán jó napunk lesz, de bárhogyan alakuljon is az eredmény a Budafok ellen, büszke vagyok a játékosokra azért, hogy idáig jutottunk.”

A korábbi angyalföldi labdarúgó megjegyezte még: azért is volt fantasztikus a Ferencváros elleni találkozó, mert nem bunkerfutball hozott eredményt, hanem szépen felépített támadásokat vezettek, letámadtak, amivel kivívták sokak szimpátiáját.

„A hétfői edzésen azt tapasztaltam, a játékosok talán még annál is élesebbek, mint a Ferencváros elleni mérkőzés előtt. Rendben, ebben a sorozatban túljutottunk a Gyirmóton és a Fradin, óriási tett, hogy ott vagyunk a tizenhat között, a játékosok hősök lesznek, ha bekerülnek a negyeddöntőbe. Hogy milyen futballt várhat a Budafok tőlünk? Verebes József mondta annak idején, azt kapják, amit várnak! Nem megúszni akarjuk a meccset, nem bunkerezünk ezúttal sem. Amikor két körrel ezelőtt legyőztük a Gyir­mótot, nekem az is sokat jelentett, aztán jött a Fradi, működött, amit megbeszéltünk, visszakaptam, amiért dolgoztunk. Játékosként kétszer is eljutottam a Magyar Kupa döntőjébe, sajnos mindkettőt elveszítettem. Nem tagadom, óriási motiváció, hogy az Iváncsa ott lehet a nyolc között, ha sikerül, jelent majd annyit, mint amikor labdarúgóként ott voltam a fináléban.”

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
13.00:
Monor (NB III)–Paksi FC – élőben az NSO-n!
13.00: Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
13.00: Iváncsa KSE (NB III)–Budafoki MTE (NB II) – élőben az NSO-n!
13.00: ESMTK (NB III)–Kisvárda Master Good – élőben az NSO-n!
19.00: ETO FC Győr (NB II)–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik