Újabb erősítés Gyirmóton (Fotó: gyirmotfc.hu)

 

Az északmacedón Matej Cvetanoszki 18 évesen mutatkozott be a felnőttek között. Korábban csak a hazájában futballozott, többek között a Vardart is erősítette, sőt, 2020-ban bajnoki címet ünnepelhetett a gárdával. Innen tavaly januárban a jelenlegi listavezetőhöz, a Skupihoz igazolt.

A jelenleg futó évadban 18 tétmérkőzésen 5 gólt 6 gólpasszt jegyzett. Az élvonalban összesen 152 találkozón lépett pályára, melyeken 21 találat mellett 24 asszisztot hozott össze. A mostani idényben Európa-konferencialiga-selejtezőkön is játszott, ám klubja a portugál Santa Clara ellen elbúcsúzott a sorozattól.

A Gyirmót nem tudatta közleményében, hogy mennyit fizetett a Transfermarkt által 500 ezer euróra taksált Cvetanoszki játékjogáért.

A 176 centiméter magas támadó elsődleges posztját tekintve a bal szélen érzi magát a legjobban, ám középen és a pálya jobb oldalán is bevethető. Az U20-as válogatott játékost 2020-ban az Újpesttel is szóba hozták.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS GYIRMÓTON
Érkezők:
Denis Ventúra (szlovák, Academica Clienci – Románia, szabadon igazolhatóként), Gino van Kessel (curacaói, Dalkurd – Svédország, szabadon igazolhatóként), Vlagyiszlav Klimovics (fehérorosz, Dinamo Minszk – Fehéroroszország), Matej Cvetanoszki (északmacedón, Shkupi – Észak-Macedónia) 
Kölcsönbe érkezők:  
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:
Távozók: Lencse László (Szombathelyi Haladás)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: