Lefékezte a kazincbarcikai gólgyárat az Ajka, egy pont lett a jutalma

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 16:55
Pethő Bence a 7. gólját szerezte ősszel (Fotó: Kovács Donát/KBSC)
Parázs hangulatú mérkőzésen őrizte meg a július vége óta tartó hazai, illetve idegenbeli veretlenségét az FC Ajka és a Kolorcity Kazincbarcika SC: sokáig úgy tűnt, hogy Pethő Bence idénybeli hetedik góljával a borsodiak begyűjtik a három pontot, ám a hajrában Bobál Gergely 182 nap után betalált, s kialakította az 1–1-s végeredményt.
Pethő Bence (sárga-kékben) góljával vezetett a Barcika (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ
FC AJKA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 1–1 (0–1)
Ajka, Városi Sportcentrum, 800 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szécsényi István, Bertalan Dávid)
AJKA: Szabados – Tóth G. (Doncsecz, 80.), Tar, Kenderes, Csemer – Kopácsi, Csizmadia Z. (Sejben, 59.) – Kovács N., Zsolnai, Borsos F. (Nagy K., 71.) – Szarka Á. (Bobál G., 59.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Bacsa B., Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Varga J. – Szabó M. (Pintér Á., 64.), Kártik (Ferencsik, 83.), Lucas, Bódi Á. (Herjeczki, 83.) – Pethő B. (Katon I., 73.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Bobál G. (87.), ill. Pethő B. (23.)
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: – Az első félidőben rosszul játszottunk, a másodikban viszont megnyerhettük volna az összecsapást.
Erős Gábor: – Az első félidőben jól játszottunk, a második félidőben elkezdtük védeni az eredményt, pedig nem ezt beszéltük meg – reális a végeredmény.

Kártik Bálint (elöl) szigorú őrízetet kapott (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Soha nem egyszerű az Ajka otthonában játszani – jelentette ki határozottan a borsodiak vezetőedzője, Erős Gábor, akinek szavait alátámasztotta az a tény, hogy a zöld-fehérek saját közönségük előtt 84 napja nem találtak legyőzőre. Gyorsan tegyük hozzá, ez a számadat a barcikai együttes tekintében is helytálló volt, hiszen Varga Józsefék ugyanakkor kaptak ki legutóbb idegenben, mint a Veszprém vármegyeiek otthon.

Az előjelek jó meccset ígértek, s a kezdeti eseménytelenséget követően meg is élénkült a találkozó. A helyzetek kialakításában elsősorban a kombinatívabban futballozó vendégek jeleskedtek, három elpuskázott lehetőség után a 23. percben megérdemelten szereztek vezetést, amikor Pethő Bence egy 16 méteres lövésből megszerezte idénybeli hetedik gólját (0–1). A hazaiak próbáltak ritmust váltani, nem sokkal később közel is kerültek az egyenlítéshez, de Kovács Nikolasz lövését Fadgyas hárította. Alig öt perccel ezután Szabados került főszerepbe, amikor az ajkai kapus az utolsó pillanatban ütötte el a labdát az üresen maradó Pető elől.

A második félidő első felében leginkább hazai lövéseket láthattunk: Szarka Ákos három minutum leforgása alatt kétszer is tesztelte Fadgyas kapus reflexeit, majd nem sokkal később Sejben 14 méterről kevéssel célt tévesztett. Ami a házigazdák oldalán kimaradt, kis híján a vendégeknél bement, ugyanis a 72. percben Bódi közel 30 méterről a felső lécet találta el. A folytatásban folytatódott az adok-kapok, a csapatok kifejezetten élvezetes, nyílt sisakos meccset vívtak, s mindkét fél előtt adódtak lehetőségek.

A látottak alapján csak idő kérdése volt az újabb gól megszületése, erre nem is kellett sokat várni, hiszen a 87. percben egyenlítettek az ajkaiak, amikor Bobál Gergely öt méterről a léc alá fejelte a labdát (1–1). A támadó  hosszú idő után talált be ismét, legutóbb még idén április 21-én, a Budapest Honvéd színeiben volt eredményes, amikor a kispestiek hazai pályán 4–0-ra győztek a PMFC ellen.

Az egyenlítés után elképesztő végjáték vette kezdetét, a csapatok nagy energiákat mozgósítottak a győztes találat megszerzésért, s ehhez mérten mindkét oldalnak megvolt a maga meccslabdája: a 89. percben egy balról érkező beadás után Zsolnai Richárd 4 méterről a bal oldali kapufát találta telibe, majd három minutummal később Herjeczki tekerte 14 méterről szintén a bal oldali kapufára a labdát, a kipattanót követő 6 méteres Katona-lövést Szabados hatástalanította.

Az előzetesen várt jó, közönségszórakoztató meccset tehát összehozták a csapatok, s az összképet nézve talán sem Ajkán, sem pedig Kazincbarcikán nem lehetnek elégedetlenek az egy ponttal.

PERCRŐL PERCRE

 

Barcikai gólöröm (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik