Egy pontot szerzett Ajkán a Kozármisleny, átadta az első helyet a Gyirmótnak

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.10.06. 16:45
Hátrányból szerzett egy pontot Ajkán a Kozármisleny (Archív fotó: Kovács Donát/KBSC)
Sorozatban ötödik mérkőzésén maradt veretlen a játéknap előtt listavezető HR-Rent Kozármisleny, amely a labdarúgó NB II 9. fordulójában 1–1-es döntetlent játszott az FC Ajka otthonában. A baranyaiak korán hátrányba kerültek, a második félidőben cserejátékosaiknak köszönhetően egyenlítettek ugyan, de így is visszacsúsztak a tabella harmadik helyére.

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
FC AJKA–HR-RENT KOZÁRMISLENY 1–1 (1–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 900 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor)
AJKA: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B., Garai – Sejben, Kenderes (Doncsecz, 79.) – Kovács N., Zsolnai, Borsos F. (Nagy K., 88.) – Szarka Á. (Pantovics, 79.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke (Kiss B., a szünetben), Vajda R., Rácz L., Turi T. (Debreceni Z., 83.) – Horváth D., Major S. – Horváth K. (Koszovscsuk, 67.), Kirchner, Cipf (Lépő, 90+3.) – Kócs-Washburn (Horváth P., 67.). Vezetőedző: Pinezits Máté
Gólszerző: Borsos F. (3.), ill. Horváth P. (71.)
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: – A második félidőben volt egy gyengébb tizenöt percünk, a végen viszont eldönthettük volna a meccset.
Pinezits Máté: – Mentünk előre a győzelemért, de azért az egy pontnak is örülünk. Le a kalappal a csapatunk és a szurkolóink előtt!

ÖSSZEFOGLALÓ

A mislenyiek nagy médiafigyelmet váltottak ki az elmúlt napokban, ami nem meglepő, hiszen meg sem álltak a másodosztály bajnoki tabellájának legtetejéig. „A jelenlegi helyezés nem mérvadó" – húzta alá a vezetőedző, Pinezits Máté, akinek irányításával a Pécshez közeli kisváros futballklubja figyelemreméltó eredményeket szállított az első nyolc fordulóban. Ahogy az előző, úgy a kilencedik körben is a játéknap egyik rangadója várt az éllovasra, függetlenül attól, hogy első ránézésre a tabella nem erről árulkodhatott.

A házigazda, pályaválasztóként július vége óta veretlen ajkaiak a legutóbbi hat mérkőzésüket 11 ponttal zárták, míg a legyőzőre augusztus közepe óta nem találó kék-fehérek a mögöttünk hagyott négy fordulót 10 egységgel teljesítették. A fogadóirodák ehhez mérten nem is tették le voksukat egyik csapat mellett sem, s a bukmékerek által abszolút háromesélyesnek ítélt találkozón a hazaiak villámrajtot vettek, hiszen a 3. percben Tóth Gergely kapufáját követően Borsos Filip nagy erővel a léc alá lőtte a labdát (1–0).

A korán kapott gól után a vendégek nem igazán találtak fogást a szervezetten és egységesen futballozó ajkaiakon, az egyetlen kivételt Cipf Dominik kaput alig elkerülő lövése jelentett. A térfélcsere után rögtön megduplázhatták volna előnyüket a házigazdák, de Borsos lövése után Lékai a mezőnybe ütötte a labdát.

A hazaiak a második játékrészben mélyen húzták meg a védelmi vonalukat, leginkább a kontrákra rendezkedtek be, a vendégek pedig fokozatosan próbálták átvenni az irányítást. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb nyomás nehezedett Szabados kapujára, és ezt nem is húzták ki a zöld-fehérek, a 71. percben ugyanis a csereként pályára küldött Horváth Péter fejes góljával egyenlítettek a baranyaiak (1–1). Ez a találat kétségkívül jót tett a mérkőzésnek, amely egy csapásra megélénkült, de a hajrá néhány helyzet mellett csak sárga lapokat hozott, újabb gólt viszont már nem.

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik