Közel kilencven percen át emberhátrányban játszva nyert a Lőrinc

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 15:45
A Szentlőrinc nyerte a Gyirmót elleni rangadót, és már négy pont előnnyel vezeti a tabellát (Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában az éllovas Szentlőrinc a második Gyirmót FC Győrt látta vendégül. A találkozó elején, a 8. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, de leckét adtak küzdeniakarásból, és 2–0-ra megverték eddigi legnagyobb riválisukat.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
SZENTLŐRINC–GYIRMÓT FC GYŐR 2–0 (0–0)
Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács Gábor, Nagy Viktor)
SZENTLŐRINC: Gyurján – Szekszárdi T., Szekszárdi M., Dinnyés, Papp Cs. (Stifter, 62.) – Medgyesi (Hleba, 90+1.), Rab, Kesztyűs M. – Hajdú R. (Kiss-Szemán, 90+1.), Tóth-Gábor, Nagy R. (Bőle, 60.). Vezetőedző: Waltner Róbert
GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi (Lányi, 67.), Hudák D., Csörgő V. (Miknyóczki, 56.), Helembai – Hajdú Á., Hudák M., Madarász M. (Kovács D., 67.) – Horváth R. (Adamcsek. 60.), Piscsur, Ugrai. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Szekszárdi T. (72.), Hleba (90+7.)
Kiállítva: Kesztyűs M. (8.)
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert: – Ahhoz képest, hogy szinte végig emberhátrányban voltunk, ez nem látszódott meg a játékunkon. Fegyelmezetten védekeztünk, akadtak szép támadásaink is. Ezt a győzelmet Kovácsevics Árpád kapusedzőnknek ajánljuk.
Tamási Zsolt: – Ha a hosszabbítást is belevesszük, akkor a teljes meccsen voltunk emberelőnyben, de ez nem látszott a játékunkon. Alig tudtunk helyzeteket kialakítani. Nagyon csalódott vagyok, el kell gondolkodnunk a történteken…

Hiába játszott szinte végig emberelőnyben a sárga mezes Gyirmót, pont nélkül távozott Szentlőrincről (Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első pillanattól tudni lehetett, hogy a listavezető Szentlőrincnek a 6. fordulóban jött el az eddigi legnehezebb kihívás, hiszen a közvetlen mögötte álló Gyirmót FC Győrt fogadta. Erre rátett még egy lapáttal a nyolcadik percben Nagy Richárd hibája, a csatár egy lőrinci pontrúgást követő kontra közben ugyan megszerezte a labdát a visszazáró Szekszárdi Milán segítségével, de rögtön el is vesztette. A gólhelyzetben egyedül kapura törő Madarász Márkot Kesztyűs Máté utolsó emberként csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért a középpályás megkapta a jogos piros lapot. Az emberhátrány ellenére azonban az első játékrészben a piros-feketék jártak közelebb a gólhoz.

A hazaiak játékosát, Kesztyűs Mátét azonnali piros lappal már a 8. percben kiállította a játékvezető (Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc)

A második félidőben aztán leckét adott küzdeniakarásból a Szentlőrinc. Először a 72. percben találtak be a piros-feketék: Bőle Lukács beadását ugyan még kifejelték a vendégvédők, de Stifter Patrik balról azonnal visszalőtte középre a labdát, amelyet az idényben védőként harmadik találatát jegyző Szekszárdi Tamás bólintott a bal felsőbe.

A ráadásban jött a slusszpoén is, amikor Hleba Tamás 20 méteres szabadrúgásból a jobb felsőbe tekert. 2–0

Szünet után kétszer is betalált a piros-feketében játszó Szentlőrinc (Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc)

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy a még veretlenül listavezető Szentlőrinc első számú üldözője, a mindössze egy ponttal kevesebbel álló, második Gyirmót FC Győr ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik