Hátrányból aratta első hazai győzelmét a Budafok a másodosztályban

Vágólapra másolva!
2024.09.29. 15:53
Budafok-Soroksár (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 8. fordulójában a Budafok hazai pályán 2–1-re megverte a Soroksárt. A vendégek szerezték meg a vezetést, a hazaiak azonban fordítani tudtak, s megszerezték idénybeli első hazai győzelmüket.

 

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC 2–1 (1–1)
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 350 néző. Vezette: Pillók Ádám (Máyer Gábor, Ring Kevin)
BUDAFOK: Horváth A. – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár O. (Horváth O., 19.) – Németh Má. (Kovács D., 82.), Sztojka – Kun B. (Rétyi, 70.), Zuigeber Á. (Merényi, a szünetben), Szűcs P. (Szabó B., a szünetben) – Vasvári. Megbízott vezetőedző: Nikházi Márk
SOROKSÁR: Holczer – Kaján, Króner, Bolla G., Dhonata – Vass Á. (Kundrák, 70.), Tóth A. (Dragóner F., 86.) – Szabó Sz. (Köböl, 70.), Korozmán (Gálfi N., 82.), Halmai Á. (Manner, 82.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Vasvári (32. – 11-esből), Merényi (84.), ill. Halmai Á. (15.)
MESTERMÉRLEG
Nikházi Márk: – Nehéz meccsre számítunk, ez be is igazolódott. Tudtuk, hogy párharcerős csapat a Soroksár. Nem tudtunk dominálni, de a küzdőszellemünk végig példás volt, s az „ikszes” mérkőzést a hajrában megnyertük. Azt gondolom, hogy azért van nagyon jó csapatom, mert nem brillírozva is megszerezte a három pontot.
Lipcsei Péter: – Játékos- és edzői pályafutásom során nem tapasztaltam még akkora hibát, amelyet a játékvezető ma elkövetett; ilyen tizenegyest még sosem láttam, amit befújtak ellenünk. Sajnos ez meg is pecsételte a sorsunkat, abszolút demoralizáló volt ez a gól, s a szünetben feszült volt a hangulat az öltözőnkben. Ettől függetlenül a második félidőben le kellett volna rendezni a meccset, de sajnos lassabban játszottunk a kelleténél, s nem jól léptek be a játékba a szélső védőink sem.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az idegenben még nyeretlen Soroksár a hazai pályán még szintén győzni képtelen Budafok otthonában lépett pályára az NB II 8. fordulójának egyik olyan összecsapásán, melyen két fővárosi alakulat csap össze.

Az első percekben mindkét fél távoli lövésekkel próbált veszélyeztetni, de a kapusok eszén nem sikerült túljárniuk. A 15. percben aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a Soroksár, a jobbról érkező beadásból Halmai Ádám fejelt kapura, Horváth András nagyot hibázott, a labda a bal felső sarokba hullott. A 32. percben aztán a játékvezető főszereplővé vált, jogtalan tizenegyest ítélt meg a Budafoknak, amelyet Vasvári Zoltán higgadtan a kapuba lőtt.

A második félidő kifejezetten gyengére sikerült. Helyzeteket alig-alig jegyezhettünk fel, érezhető volt, hogy egy egyéni villanás döntheti majd el a találkozót. Ez így is történt, a 84. percben a 16-oson belülre passzolt labda Merényi Ádámot találta meg, aki éles szögből, 7 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt. A Budafok az idényben először győzött hazai pályán, a Soroksár továbbra is nyeretlen idegenben. 2–1

Budafok–Soroksár (Fotó: Dömötör Csaba)
 (Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)

 

(Fotó: Dömötör Csaba)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik