Gyors gólváltás után döntetlent játszott a Gyirmót Szegeden

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 16:40
A fehér mezes szegediek – a képen Szilágyi Zoltán – nem bírtak hazai pályán a gyirmótiakkal (Archív fotó: Szűcs Attila)
A labdarúgó NB II 8. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Gyirmótot látta vendégül. A második félidő elején két gól született gyors egymásutánban, így alakult ki a döntetlen.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR 1–1 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 658 néző. Vezette: Takács Tamás (Vrbovszki Pál, László István Sándor)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. (Takács J., 54.) – Könczey (Gera N., a szünetben), Szilágyi Z., Pejovics, Tóth B. – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Lamin, 63.), Palincsár (Borvető, 77.), Takács-Földes (Mohos, 77.) – Novák Cs. Vezetőedző:  Michael Boris
Gyirmót: Hársfalvi – Lányi, Csörgő, Hudák D., Hajdú Á. – Kovács D. (Miknyóczki, 89.) – Horváth R. (Piscsur, 90+2.), Katona M., Madarász M. (Szegi, 82.), Adamcsek – Ugrai (Kiss N., 89.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Palincsár (48.), ill. Adamcsek (47.)
MESTERMÉRLEG
Michael Boris: Örülök, hogy Palincsár első kezdőszereplése alkalmával rögtön gólt szerzett, de sajnos előtte odaajándékoztunk egy találatot az ellenfélnek. Egymás után harmadszor értünk el döntetlent, ezekkel nem lehet előrelépni a tabellán. A fiúk hét közben jól dolgoznak, de ebből a meccseken nem mindig jön vissza minden.
Tamási Zsolt: – Nagyon küzdelmes meccs volt, de erre készültünk, ráadásul nagyon jó csapat a Szeged. Talán most játszottunk a legjobban a bajnokságban, jól felkészültünk az ellenfelünk erősségeiből. Sok veszélyes támadást vezettek a hazaiak, de összességében reális a döntetlen.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jó tempóban indította a mérkőzést a Szeged, az első öt percben levegőhöz sem engedte jutni a vendégeket. Papp Áron lövése után a labda egy blokkról került az oldalhálóba, majd Ugrai Roland szabadrúgása után a labda a 16-os bal oldali csücskéről a blokkban kötött ki. A 19. percben nagyon közel járt a gólhoz a Szeged, amikor jobb oldali szöglet után Szilágyi Zoltán érkezett a rövid saroknál, és a bal oldali kapufára pörgette a labdát. Ismét hazai helyzet következet, Márkvárt gyönyörű támadás végén vehette át a labdát a 16-oson belül, ballábas lövése után a labda éppen csak mellé ment.

A második félidő eleje villámgyors gólváltást hozott, előbb egy szegedi hiba után Molnár-Farkas Tamás kapus került nehéz helyzetbe: nem is tudta megoldani a rendkívül rossz hazaadást, majd a középkezdés után Palincsár Martin szép mozdulatokat követően lőtt a kapuba. A meccs ezek után kicsit ellaposodott, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Haris Attila egy kezezés után végezhetett el húsz méterről szabadrúgást, de nem találta el a kaput. A hajrában már inkább az egy pontot őrizte a Gyirmót, a Szeged pedig nem tudott fölébe kerekedni. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Meglátjuk, mire megy a hat forduló veretlen Szeged az előző két idegenbeli meccsét elbukó Gyirmóttal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik