Fordulatos, ötgólos meccsen győzte le a Vasas az Ajkát

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 16:49
Tóth Milán döntötte el a meccset (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a meccs előtt hetedik helyen álló Vasas a szintén hét ponttal kilencedik FC Ajkát látta vendégül. Bár a szünetben még a vendégek vezettek, a végén az angyalföldiek örülhettek, akik első győzelmüket aratták a megbízott edzőjükkel, László Andrással (3–2).

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
VASAS FC–FC AJKA  3–2 (0–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1700 néző. Vezette: Molnár Attila (Horváth Róbert, Rózsa Dávid)
VASAS: Jova L. – Pávkovics, Baráth B. (Németh B., 88.), Ódor M. – Girsik A., Hidi M. S., Urblík J., Doktorics – Bukta (Szánthó, 31.), Radó (Pintér F., 80.), Tóth M. Megbízott edző: László András
AJKA: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer (Major G., 66.) – Kopácsi, Csizmadia Z. – Kovács N. (Pantovics, 78.), Zsolnai (Kitl, 85.), Borsos F. (Bobál G., 78.) – Szarka Á. (Doncsecz, 66.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Tóth M. (55., 90. – az elsőt 11-esből), Doktorics (62.), ill. Kovács N. (4.), Csizmadia Z. (68.)
MESTERMÉRLEG
László András: – Érzelmi hullámvasút volt ez a mérkőzés: az első félidőben is jobban játszottunk, de az egész mérkőzésen is több helyzetünk volt. A győzelem igazi csapatmunka volt.
Schindler Szabolcs: – Jól játszottunk, szervezettek voltunk, csak sajnos nem szereztünk pontot. A végén kapott gól nagyon fájt…

Ódor Máté harmadszor volt kezdő ebben az idényben a Vasasban (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

ÖSSZEFOGLALÓ

Mindkét csapatnak 7 pontja volt a forduló előtt, ám a két együttes nagyon különböző formát mutatott az előző két mérkőzésén. Az ajkaiak legyőzték a Honvédot és a Kisvárdát, a Vasas viszont kikapott a Tatabányától és a Kozármislenytől.

A hazaiak számára hideg zuhannyal kezdődött a forróságban rendezett meccs: a 4. percben Kovács Nikolasz fejelt a kapuba. Tíz perccel később viszont közel volt az egyenlítés: Szabados kapus előbb öngóltól mentette meg csapatát, majd Bukta lövését is sikerült védenie. Három perccel később már az ajkai kapuvédő is verve volt, de Tóth Milán lövésekor a kapufa a vendégek mellé állt. Az első félidei ivószünet után rendezte védekezését az előnyben játszó Ajka, így újabb helyzetei nem voltak már az angyalföldieknek. A hazai oldalon a Bukta helyére beálló Szánthó lövését jegyezhettük még fel a szünet előtt, és a jól játszó Boros Filip is célba vette a kaput, ám Jova a helyén volt.

A piros-kékek csak a 90. percben csikarták ki a győzelmet (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

A második félidő úgy kezdődött, ahogy első véget ért: meddő hazai mezőnyfölénnyel. Az 55. percben aztán egy hazai lövésbe egy ajkai játékos kézzel ért bele, a megítélt büntetőt egy perccel később Tóth Milán értékesítette. Néhány perccel később már a vezetésnek örülhettek a piros-kékek: Urblík pazar indítása után Doktorics Áron lőtt szép gólt. A hazai öröm nem tartott sokáig, a 68. percben ugyanis egy szabadrúgás után Csizmadia Zoltán lőtt Jova kapujába. A meccs hajrája egyértelműen a Vasasé volt. Szabados kétszer is bravúrt mutatott be, Radó előbb lábbal, aztán fejjel próbálkozott. A 90. percben viszont Urblík József ismét gólpasszt adott, Tóth Milán pedig futtából fejelt a kapuba. Erre már nem volt válasza az Ajkának.

A megbízott edző, László András irányításával először nyertek a piros-kékek (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat (3–2). Két vereség után tudott tehát újra három pontot szerezni a Vasas, aminek köszönhetően ugyanúgy 10 pontja van, mint a Kazincbarcikának, a Gyirmótnak és a BVSC-nek, viszont jobb gólkülönbségével mindhármat megelőzi, és feljött a harmadik helyre.

 

 

PERCRŐL PERCRE

Újra volt okok az örömre a Vasas szurkolóinak (Fotó: Tóth Patrik/Vasas FC)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik