Az utolsó Békéscsaba hatalmasat hajrázva legyőzte az éllovas Szentlőrincet

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 16:50
Bár a Békéscsaba sereghajtóként fogadta, legyőzte a piros-fekete mezes, listavezető szentlőrincieket (Archív fotó: Kovács Donát/KBSC)
Hiába szerzett vezetést tizenegyesgóllal a tabellát a forduló előtt vezető Szentlőrinc, a hazai pályán játszó újonc Békéscsaba nem adta fel, és hatalmas hajrával megfordította a mérkőzést.

 

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–SZENTLŐRINC 2–1 (0–0)
Békéscsaba, 540 néző. Vezette: Kovács Imre (Szécsényi István, Szalai Dániel)
BÉKÉSCSABA: Uram – Kuzma, Kovács G. (Vólent, 73.), Csató M. – Komáromi Cs. (Hursán, 61.), Pusztai A. (Szabó B., a szünetben), Tóth M., Szatmári I. (Hodonicki, 69.), Mikló – Kóródi (Sármány, 61.), Czékus. Vezetőedző: Csató Sándor
SZENTLŐRINC: Gyurján – Keresztes, Poór (Hleba, 61.), Dinnyés, Stifter – Szekszárdi M., Kiss Szemán (Medgyesi, 61.), Nagy R. (Helesh, 68.) – Bőle (Tarcson, 89.), Hajdú R. – Tóth-Gábor (Novák, 61.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Csató M. (86.), Sármány (90.), ill. Bőle (68. –11-esből)
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – Eléggé kaotikus időszakon vagyunk túl, ami megviselte az öltözőt. Nem mindig játszottunk jól ezen a mérkőzésen sem, de nem adtuk fel, és kis szerencsével sikerült az eredményt a magunk javára fordítanunk. Hozzáállásban is javultunk, nagyon akartunk győzni, aminek meglett az eredménye.
Waltner Róbert: – Jobban játszottunk, mint a Békéscsaba, de hiába volt mindkét félidőben számos helyzetünk, kimaradtak. Ahogy hátul megvan a felelősség, úgy elöl is. Elmehettünk volna több góllal is, de sajnos hátul hibáztunk. A csapat mentalitása rendben volt, mindent megtett azért, hogy pontokat szerezzen.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első fél órában nem láttunk nagy rohamokat egyik csapat részéről sem, mezőnyjátékkal teltek a percek, mindössze Szatmári veszélyes szabadrúgását lehetett feljegyezni. A folyatásban a Szentlőrinc próbált helyzeteket kialakítani, s ha Bőle Lukács vagy Tóth-Gábor pontosabb, már biztos előnnyel mehetett volna szünetre a baranyai gárda.

A második félidőre mintha teljesen más két csapat érkezett volna a pályára. Lüktető, jó iramú találkozót láthatott a publikum. A Szentlőrinc egy tizenegyesgóllal megszerezte a vezetést, de a Csaba nem esett szét a hajrára, és a védő Csató Martin góljával előbb egyenlített, majd a csereember, Sármány Kristóf révén a vezetést is megszerezte, egyúttal mindhárom pontot otthon tartotta. 2–1

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy az öt forduló óta nyeretlen Békéscsaba az ellen a Szentlőrinc ellen, amely az előző körben, Barcikán szenvedte el első vereségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik