NB II: rutinos belső védővel bővül a Budapest Honvéd kerete; igazolt a Szeged is

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 14:09
Ene Kornél a Honvédban folytatja (Fotó: honvedfc.hu)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéd bejelentette, hogy a román-magyar Ene Kornél személyében rutinos belső védőt szerződtetett. A 30 éves hátvéd az előző idényben a Szombathelyi Haladást erősítette, míg korábban a Kisvárdán és a CFR Clujban is szerepelt. A Szeged is igazolt, Pejovics Danilo személyében régi-új játékossal erősödött a védelme.

 

„Az előző idényt úgy kezdtük, hogy egy olyan saját nevelésű, fiatal belső védőnk volt, Szabó Alex, akiről tudtuk, hogy bevethető, azóta pedig további két akadémistánk, Pekár István és Szabó Tibor is bemutatkozottmondta a Bp. Honvéd ügyvezetője, Kun Gergely. Melléjük kerestük azt a játékost, aki szellemiségével, tudásával, hozzáállásával, fizikai adottságaival megállja a helyét és segíteni tudja a fiatalokat. Ene Kornél érkezése a keretmélység szempontjából is fontos, hiszen így négy belső védőnk van a két helyre, a versenyhelyzet pedig mindenkit jobb teljesítményre sarkallhat.”

A nagypapája révén magyar felmenőkkel is bíró Ene Kornél Szatmárnémetiben született, ott is kezdte pályafutását, a Kolozsváron, a CFR-nél folytatta, amellyel Román Kupát is nyert. Szerepelt Aradon, Marosvásárhelyen és Bukarestben is, a magyar bajnokságban a Kisvárda színeiben lépett először pályára. Az NB I-ben 52 találkozón játszott, míg az előző idényben a Szombathely színeiben 20 mérkőzésen kapott lehetőséget – írja a Honvéd.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál kaptam lehetőséget a bizonyításra, pozitív érzésekkel érkeztem a Honvédhoz, és hiszem, hogy tapasztalatommal tudom segíteni a csapatot abban, hogy jól szerepeljünk a következő idényben – mondta Ene Kornél. Minden klubnál arra törekedtem, hogy a maximumot nyújtsam, a meccseken és az edzéseken is, enélkül nem is lehetünk eredményesek. Várom már, hogy együtt legyek az új társakkal és megmutassam, mire vagyok képes. Erős csapatként emlékszem a Honvédra és bár most a másodosztályban szerepel a gárda, azon kell dolgoznunk, hogy előbbre lépjünk.”

Két évet követően visszatért a Szegedhez Pejovics Danilo. A 26 éves ballábas hátvéd 2020 és 2022 között 53 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben, ezeken két találatot szerzett. A szerb-magyar kettős állampolgárságú labdarúgó 2022 nyarán Kecskemétre szerződött, ahol öt NB I-es mérkőzésen lépett pályára. A lila-fehérektől Pécsre igazolt, másfél év alatt 36 másodosztályú találkozón játszott.

„Örülök, hogy visszatértem! Jó érzésekkel érkeztem az öltözőbe, a srácok is kedvesen fogadtak. Szeretnék minél többet segíteni abban, hogy elérjük a céljainkat!”idézte Pejovics Danilót a klub honlapja.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezett: Csilus Tamás (Kazincbarcika), Ene Kornél (román-magyar, Szombathelyi Haladás), Medgyes Zoltán (Gyirmót FC Győr), Branko Pauljevics (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Sigér Ákos (Nyíregyháza Spartacus)
Távozott: Adorján Krisztián (visszavonult), Bobál Gergely (?), Bocskay Bertalan (?), Eördögh András (?), Futács Márkó (visszavonult), Haragos Viktor (szabadon igazolható), Kaczvinszki Dominik (Újpest FC), Kálnoki-Kis Dávid (?), Kovács Nikolász (FC Ajka), Ivan Lovric (horvát, visszavonult), Makszim Puhtyejev (ukrán, ?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZEGED CSANÁD GA-NÁL
Érkezett: Mohos Barnabás (Haladás), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Pécsi MFC), Varga György Balázs (Újpest FC)
Távozott: Bíró Bence (Kisvárda), Doncsecz Levente (FC Ajka – kölcsönből vissza), Földi Dominik (Paksi FC – kölcsönből vissza), Klausz Milán (ZTE FC – kölcsönből vissza), Kővári Róbert (?), Nagy Richárd (Paksi FC – kölcsönből vissza), Nyári Patrik (Paksi FC – kölcsönből vissza), Zuigeber Ákos (MTK Budapest – kölcsönből vissza, onnan Budafok, kölcsönbe)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik