Az NB II a tét, háromezren buzdíthatják a Tatabányát

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 08:17
Nagyon készülnek a Tatabánya szurkolói, itt az esély, hogy kedvenc csapatuk egy osztállyal feljebb lépve az NB II-ben szerepeljen (Fotó: Koncz Márton)
Egymásnak feszül a harmadosztály négy bajnokcsapata, kettő biztosan feljut az NB II-be. Tatabányán fantasztikus hangulat várható a békéscsabaiak elleni találkozón.


Nincs idő pihenésre. Az átszervezés miatt (16 csapatosra csökken az NB II mezőnye) az NB III négy csoportgyőztese oda-visszavágós rájátszásra kényszerül, az egymásnak feszülő négy bajnok közül kettő jut fel a másodosztályba. Nem csoda, hogy az érintett négy együttes, a Békéscsaba, a Putnok, a Szentlőrinc és a Tatabánya szurkolói lázban égnek.

Tatabányán hatalmas érdeklődés előzi meg az Északnyugati csoport küzdelmeit megnyerő együttes Békéscsaba elleni vasárnapi összecsapását. Telt ház várható a 16 órakor kezdődő mérkőzésen, pedig a találkozót az M4 Sport közvetíti.

„Vasárnap is számítunk a lelátói támogatásra – mondta megkeresésünkre Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője. – Ez azt jelenti, hogy több mint háromezer ember segít nekünk. Persze így sem lesz könnyű, hiszen a Békéscsaba már most NB II-es szintet képvisel. Nekünk jó erőfelmérő lesz a két meccs, tapasztalhatjuk, hol is tartunk valójában. Elszántak vagyunk, bátor futballra készülünk, meglátjuk, mire lesz elég.”

Csató Sándor vezetőedző békéscsabai csapata tetemes előnnyel, a bajnokságban csupán egy vereséget elszenvedve végzett a Délkeleti csoport élén, a játékosok önbizalommal felvértezve készülnek a Tatabánya ellen.

„Szeretnénk bizonyítani, hogy a Békéscsabának a magyar labdarúgás második vonalában van a helye – mondta lapunknak a csabaiak vezetőedzője. – Valamennyi lehetséges ellenfelünket figyeltük, feltérképeztük, tisztában vagyunk a Tatabánya erősségeivel is. Sajnos a versenykiírás miatt két hetet rá kell húznunk, ez az idő leginkább az átigazolásokat befolyásolja, hiszen a kiszemelt labdarúgók megvárják, miként alakul a rájátszás. Szeretnénk már vasárnap világossá tenni mindenki számára, hogy a következő idényt az NB II-ben kezdjük.”

A Putnok FC ötpontos előnnyel nyerte meg az Északkeleti csoportot, s most újabb nagy dobásra készül.

„Három évvel ezelőtt bízták rám az együttes irányítását, s akkor még az volt a kérdés, a megye I-ben vagy az NB III-ban folytatjuk-e – mondta érdeklődésünkre Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője. – Nos, a harmadik vonalban futballozhattunk, az első évben a nyolcadik, aztán a második, most pedig az első helyen végeztünk. Ez a máshol mellőzött, ám nálunk sikerre éhes labdarúgók hozzáállásának, teljesítményének köszönhető. A rájátszásban is meg akarják mutatni, nagy hiba volt korábban lemondani róluk.”

A putnokiak ellenfele, a Szentlőrinc egy éve zuhant ki az NB II-ből, s megküzdött azért, hogy újra a második vonal kapujába érjen.

„Így van – mondta megkeresésünkre Pichler Gábor, a Szentlőrinc vezetőedzője. – Két fordulóval a zárás előtt az iváncsai győzelemmel vettük át a vezetést, s csak az utolsó meccsen dőlt el az elsőség. Korábban másodedzőként már dolgoztam a csapat mellett, tavaly nyáron került kezembe az irányítás. Célunk természetesen a visszajutás, szerencsére a csapat magja együtt maradt, melléjük kellett megkeresni a megfelelő játékosokat. Mi is motiváltak vagyunk, jó a közösség és az öltözői hangulat, bizonyítani akarjuk, hogy a második vonalban a helyünk. Bár sok idő nem volt rá, felkészültünk a Putnok elleni csatára.”

Mint ismeretes, a Szombathelyi Haladás benn maradt az NB II-ben, ám licenckérelmét jogerősen is elutasította a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága, így a következő idényben nem indulhat a másodosztályban. Ha az MLSZ versenybizottsága úgy dönt, hogy 16 csapatosra tölti föl a Merkantil Bank Liga mezőnyét, az NB III-as rájátszáspárharcok győztesein kívül a harmadosztályban a legtöbb pontot szerző együttes is számíthat osztályváltásra. A feltöltéssel kapcsolatos döntés később várható.
De mi lesz a Haladás helyével?

 

NB III
RÁJÁTSZÁS A FELJUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
16.00: Opus Tigáz Tatabánya–Békéscsaba 1912 Előre (Tv: M4 Sport)
16.00: Putnok FC–Szentlőrinc SE 
A visszavágót június 9-én rendezik
 

A Nemzeti Sport segítségével most akár 50 000 forint bónuszhoz juthat – a tippmixpro.hu-n ugyanis az új játékosok első befizetett összege megduplázódik. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy regisztráljon, majd az NSO50 kódot használva töltsön fel egy bizonyos összeget. Regisztráció és részletek itt!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik