Holman hosszabbításban szerzett góljával mentett pontot a Honvéd a Gyirmót ellen

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:50
Nyitrai Bence (balra) és Kovács Milán harca (Fotó: Budapest Honvéd FC/Balogh Dávid)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a játéknap előtt 9. helyen álló Budapest Honvéd a 6. helyezett Gyirmót FC Győrt látta vendégül. Bár a Gyirmót már két góllal is vezetett, a Honvédnak a legvégén összejött az egyenlítés (2–2).

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–GYIRMÓT FC GYŐR 2–2 (0–1)
Budapest, Bozsik Aréna, 2516 néző. Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Márkus Péter)
BP. HONVÉD: Gyetván – Eördögh, Szabó A., Pekár I., Benczenleitner – Keresztes N. (Adorján, 52.), Nyitrai (Bocskay, 52.), Lőrinczy A. (Holman, 52.) – Kerezsi, Kundrák, Simon B. (Kocsis G., 87.). Vezetőedző: Csertői Aurél
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Polgár K., 49.), Hudák D., Csörgő V., Helembai – Szőke G. (Medgyes Z., 78.), Kovács M. – Soltész I., Kovács D. (Hajdú Á., 73.), Erdei M. (Kicsun, 49.) – Adamcsek (Molnár J., 73.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Adorján (59.), Holman (90+5.), ill. Erdei M. (42.), Adamcsek (50.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: – A nyolcadik olyan meccsünk volt, amit simán kellett volna nyernünk, ám amit lehetett, elrontottunk. A második félidei cserék után javult fel a játékunk, szerencsére a hosszabbításban egyenlítenünk is sikerült, pedig simán nyerhettünk volna.
Tamási Zsolt: – Reális a döntetlen. A Honvédnak a mi hibáinkból helyzetet teremtettünk, a vezetésünk ellenére csaknem sikerült kikapnunk. Kényszerű cserék miatt egy nagy butaság következtében egyenlített a hazai gárda.

Nagyot küzdött a Honvéd a döntetlenért (Fotó: Budapest Honvéd FC/Balogh Dávid)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Honvéd két vereség után múlt hétvégén győzni tudott Ajkán, így 42 ponttal a 9. helyen állt a forduló előtt. A Gyirmót a legutóbbi három meccsén nem tudott nyerni, a vendégek 45 ponttal várták a kispesti meccset.

Noha az első helyzet a vendégek előtt adódott (Soltész Dominik fejelt kapu mellé), az első félidő első fele egyértelműen a hazaiaké volt. Lőrinczy a kapufát találta el távolról, Pekár István fejese és Simon Benedek sarkazása után pedig Hársfalvinak kellett védenie. Ezután már nem volt akkora a nyomás a vendégek kapuján, de helyzetei továbbra is a Honvédnak voltak inkább. Ezek után meglepetésre mégis a Gyirmót került előnybe: a 42. percben Kovács Milán íveléséből Erdei Milán fejelt a kapuba (0–1).

Kundrák Norberték felálltak a hátrányból (Fotó: Budapest Honvéd FC/Balogh Dávid)

Amilyen váratlanul kapta az első gólt a Honvéd, olyan váratlanul kapta a másodikat is. Gyirmóti kontra végén Adamcsek Máté növelte a sárga mezesek előnyét az 50. percben (0–2). Csertői Aurél cserékkel próbált meg belenyúlni a meccsbe, és ez sikerrel is járt: az 59. percben Adorján Krisztián lőtt a léc alá (1–2). A vendégek továbbra is kontrákra próbáltak építeni, miközben tördelték a játékot. Ezzel érezhetően nem tudott mit kezdeni a Honvéd, ha pedig el is jutott helyzetig, hol Hársfalvi tudott védeni, hol a vendégvédők tudtak blokkolni. Egészen a hosszabbításig, amikor Kerezsi ívelése tisztán találta meg a kapu előtt Holman Dávidot, aki közelről egyenlített (2–2).

A hárompontos különbség maradt a felek között az utolsó fordulóra is, amikor mindkét gárda ellenfele egy kiesés elől menekülő együttes lesz: a Honvéd idegenben a 37 pontos BVSC ellen játszik, a Gyirmót a 38 pontos Haladást fogadja. A Kozármisleny győzelme miatt biztossá vált, hogy a Gyirmót a 6. helynél kedvezőbb helyen már nem végezhet a bajnokságban, ám az utolsó fordulóban még akár a Honvéd is megelőzheti.

Nem tudott győzelemmel búcsúzni közönségétől a Honvéd (Fotó: Budapest Honvéd FC/Balogh Dávid)

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik