Csak döntetlent játszott a BVSC, de jó helyzetből várhatja az utolsó fordulót

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:51
Viníciusék egy pontot szereztek Tiszakécskén (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a Tiszakécskei LC megszerezte ugyan a vezetést a BVSC ellen, de a fővárosiak egyenlíteni tudtak, így egy-egy pont került a két gárda neve mellé (1–1). A zuglói csapat ezzel a döntetlennel a vonal fölött maradt, és mivel a PMFC kikapott, ha az utolsó fordulóban pontot szerez, bent marad a másodosztályban.

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
TISZAKÉCSKEI LC–BVSC-ZUGLÓ 1–1 (0–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Sipos Tamás (Baghy Csaba, Szilágyi Norbert)
TISZAKÉCSKE: Prokop – Lehoczky, Viczián, Grünvald (Sági, 84.) Balázs B., Kocsis D., Valencsik, Szőr (Pongrácz, 84.), Bertus – Zamostny (Torvund, 63.), Vajda R. (Czékus, 72.). Vezetőedző: Balogh Pál
BVSC: Csenterics Benkő-Bíró, Deutsch B. (Hesz, 61.), Vinícius, Király Á. – Tóth K. (Szilágyi M., 72.), Hidi P. (Májer, 72.), Mucsányi, Mitrovics, Kelemen P. (Tóth L., 57.) – Bacsa (Nwachukwu, 57.). Vezetőedző: Kincses Ádám
Gólszerző: Kocsis D. (56.), ill. Hesz (71.)
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – A futballt mi játszottuk kilencven percen keresztül, de saját magunkat büntettük meg azzal, hogy felelőtlen dolgokat vállaltunk hátul. Megvoltak a lehetőségeink, de nem kellett volna rossz döntéseket hozni, és akkor nem néztük volna azt, hogy kiegyenlít az ellenfél.
Kincses Ádám: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de nekünk még kellenek a pontok. Reméljük, hogy ez az egy minél többet fog érni. Az első félidőben stabilitásból próbáltunk elöl játszani, a másodikban a kapott gól után többet mentünk előre. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk megfordítani a meccset.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első félidő tiszakécskei mezőnyfölénnyel telt. Igaz, az ellenfél jutott büntetőhöz a 19. percben, amikor Prokop Rostislav kapus rosszul jött ki a labdáért. és elütötte Viníciust. A hazai kapus azonban javította hibáját, és kivédte Hidi Patrik középre tartó tizenegyesét.

A második félidő már mozgalmasabban zajlott. A tiszakécskeiek az 56. percben Kocsis Dominik révén megszerezték a vezetést: a hazaiak középpályása szép egyéni akció végén talált be Csenterics kapujába. Ezt követően a BVSC főleg a cseréinek köszönhetően bátrabb játékot vállalt fel, aminek meg is lett az eredménye. A 71. percben Hesz Olivér tört előre, és sikerült hat méterről átlöbbölnie a labdát Prokop felett. A hátralévő időben mindkét fél gyürkőzött derekasan a győztes gólért, de egyik sem tudott a másik fölé kerekedni. Igazságos döntetlen született. 1–1

A Tiszakécske az előző fordulóban már kiesett, míg a BVSC számára maradnak izgalmak az utolsó fordulóra, ha azonban a fővárosi csapat hazai pályán legalább egy pontot szerez majd a Honvéd ellen, megőrzi NB II-es tagságát.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a négy meccse veretlen, de az idény végén a másodosztálytól búcsúzó Tiszakécske a még bennmaradásért harcoló, épp a vonal felett álló BVSC ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik