Nyögvenyelős győzelemmel vette el a Vasas a Siófok tavaszi veretlenségét

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 13:54
Holender közeli gólja három pontot ért a Vasasnak Siófokon (Fotó: Dömötör Csaba)
Hatodik tavaszi bajnokiján harmadik győzelmét aratta a Vasas, amely a labdarúgó NB II 23. fordulójában Holender Filip találatával egygólos sikert aratott a BFC Siófok otthonában, így a balatoniak sorozatban négy veretlen mérkőzés után pont nélkül maradtak.

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–VASAS FC 0–1 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 700 néző. Vezette: Rúsz Márton (Szilágyi Norbert, Dobos Dávid)
SIÓFOK: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Major G., Gyurkits (Kovács B., 58.), Posztobányi (Svedjuk, 58.), Kitl M. (Szedlár, 87.), Varga B. (Schildkraut, 79.) – Németh B., Dénes (Girsik Á., 79.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
VASAS: Jova – Ódor M., Baráth, Otigba – Bakti B. (Girsik A., 71.), Urblík J. (Vida M., 87.), Hidi M. S., Doktorics – Radó (Berecz Zs., 58.), Tóth M., Holender (Szalay Sz., 71.). Vezetőedző: Gera Zoltán
Gólszerző: Holender (23.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir: – Mit is mondhatnék egy ilyen mérkőzés után... Úgy gondolom, nem érdemeltünk vereséget, hiszen több helyzetet is kidolgoztunk, de nem tudtuk gólra váltani őket. Nagyra értékelem a csapatom küzdenitudását.
Gera Zoltán: – Ahogy arra számítottunk, nagyon nehéz mérkőzés volt. Az elején az ellenfélnek volt néhány lehetősége, majd kontroll alatt tartottuk a játékot, a vezetés megszerzése után pedig nyugodtabban folytathattuk. A második félidőben a Siófok bátrabban játszott, több hosszú labdával próbálta megbontani a védelmünket. Mi elvesztettük a ritmusunkat, bár adódtak lehetőségeink, a kapu előtt nem hoztunk jó döntéseket.

ÖSSZEFOGLALÓ

A tabella alapján akár a kötelező kategóriába is sorolhatták Angyalföldön a siófoki fellépést, hiszen a kezdésnél 18 pont és 13 hely választotta el egymástól a két csapatot. A tavaszi szereplést figyelembe véve viszont ez a gondolat gyorsan elillanhatott, hiszen a másodosztályú tagságuk meghosszabbításáért küzdő balatoniak elindultak felfelé, négy mérkőzésen 9–3-as gólkülönbséggel három győzelmet és egy döntetlent számláltak, ráadásul Winter Dániel kapujába 244 perce nem találtak be az ellenfelek.

A siófokiakhoz hasonlóan a napokban edzőváltáson áteső piros-kékek sem találtak még tavasszal legyőzőre, öt bajnokin két győzelem és három döntetlen volt a mérlegük, a balatoniakéval majdnem megegyező gólkülönbséggel (8–3). Nagy kérdés volt, hogy az angyalföldiek milyen állapotban érkeznek Siófokra, hét nap leforgása alatt ugyanis közel nyolcszáz kilométert tettek meg, a kazincbarcikai döntetlen (1–1) után szerdán Mezőörsön játszottak hosszabbításba torkolló kupameccset (1–1), amelyet csak 11-esekkel nyertek meg a vármegyei első osztályú riválissal szemben.

Ettől függetlenül a Vasas favoritként látogatott a Révész Géza utcai Stadionba, ahol Gera Zoltán klubedzőként első bajnokijára készült. A leírtak tükrében talán nem volt meglepő, hogy a hazaiak kezdtek veszélyesebben, a 9. percben a vezetést is megszerezhették volna: Dénes ajtó-ablak helyzetbe került, amikor a kapujából kifutó és elé fekvő Jova mellett is eltolta a labdát, majd átesett a vendégek kapusán, Rúsz Márton sípja azonban néma maradt. Nem sokkal később lényegében a semmiből szerezték meg a vezetést a fővárosiak, Radó passzát Holender Filip értékesítette (0–1).

Dénes átesett Jován, a siófokiak tizenegyest reklamáltak, Rúsz sípja viszont néma maradt (Fotó: Dömötör Csaba)

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a gól nem tett jót a mérkőzésnek, a folytatásban visszaesett a színvonal, mindkét fél játékába sok hiba csúszott. A szünetet követő első tíz percben az angyalföldiek kezdeményezőbben léptek fel, majd az idő előrehaladtával egyre kevesebbet vállaltak, leginkább a stabil védekezésre és a kontrajátékra fókuszáltak. A siófokiak ezt megérezve próbálták menteni a menthetőt, a 63. percben közel is kerültek az egyenlítéshez, de Varga lövésénél Jova még a gólvonal előtt felszedte a labdát.

Dragan Vukmir tanítványai becsülettel küzdöttek, a látottak alapján talán pontot is érdemeltek volna, különösen annak fényében, hogy a 86. percben újabb lehetőséget puskáztak el: Svedjuk közel húszméteres szabadrúgása centikkel ment el a kapu jobb oldala mellett. A vendégek megúszták kapott gól nélkül, így tovább nyújtották a tavaly október óta tartó, most már 13 mérkőzést számláló bajnoki veretlenségüket, míg a siófokiak ebben a naptári évben először maradtak pont nélkül.

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik