Közönségszórakoztató meccsen győzött a Szeged, amivel közelebb került a dobogóhoz

B. D.B. D.
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 16:52
Izgalmas, sok gólhelyzetet hozó mérkőzést játszott a sötétkék mezes Szeged a Kozármislennyel. (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a Szeged-Csanád GA mindkét játékrészben korai gólt szerzett, míg kapni nem kapott, így 2–0-s sikert aratott a Kozármisleny elleni rangadón.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–HR RENT-KOZÁRMISLENY 2–0 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1278 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence Péter, Tőkés Róbert)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Kővári, a szünetben) – Nyári (Földi, 91.), Bíró B. – Papp Á. (Óvári, 77.), Magyar, Palincsár (Gajdos, 67.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
HR RENT-Kozármisleny: Lékai – Beke (Szabó B., 70.), Horváth D., Füredi (Bor, 81.), Turi – Nagy E., Major S. – Molnár Á. (Koszovscsuk, 81.), Nagy M. (Tóth Z., a szünetben), Kirchner – Daru (Horváth P., 64.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Papp Á. (4.), Bíró B. (50.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Sztevanovics: Remélem, mindenki élvezte a meccset. Tudtuk, hogy veszélyes a Kozármisleny ellentámadásokból, de végig fegyelmezetten játszottunk, s nagyon büszke vagyok a csapatomra. Jól védekeztünk, uraltuk az átmeneteket, de a befejezéseknél jobban kell koncentrálni, mert a sok kihagyott helyzet máskor akár megbosszulhatja magát. Nagy köszönet a szurkolóknak, akik végig mellettünk álltak. A következő fordulóban a szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik számunkra Nyíregyházán.
Aczél Zoltán: Tiszta szívből gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez. Csapatom munkájával és hozzáállásával elégedett vagyok, de nem tudtunk felnőni a hazai csapathoz. A második félidőben nagyon szűken védekeztek, kontrákra rendezkedtek be. A korai hibánkat kihasználták, míg mi ötször kerültünk a szegedi védelem mögé, de nem tudtunk ezekből betalálni. Nagyon gyengén kezdtünk a szünet után, pontatlanul passzoltunk, 2–0 után pedig ügyesen lehozta a mérkőzést a területeket jól záró Szeged. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Közönségszórakoztató mérkőzést játszott egymással a Szeged és a Kozármisleny. Már a negyedik percben megszerezték a hazaiak a vezetést, egy szöglet után Papp Áron érkezett remek ütemben fejelte a beadást a kapu közepébe, 1–0. Lüktető első félidőt játszottak a csapatok, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de újabb gól már nem született a szünetig.

Akárcsak az első, a második játékrész is hazai találattal indult. Az 50. percben a kozármisleny tizenhatos előterében bizonytalanul szabadítottak fel a vendégek, így a hazaiak lecsaptak a labdára. Egy finom cselt követően Bíró Bencéhez került a labda, ami végül a jobb alsó sarokban kötött ki, 2–0. A kétgólos előny tudatában egyre inkább adta át a területeket a Szeged a Kozármislenynek. Igazán komoly helyzetet viszont nem tudtak kialakítani a vendégek, a beadásokat Molnár-Farkas Tamás rendre biztos kézzel húzta le. A hajrában már egyik kapu sem forgott veszélyben, 2–0-ra győzött a Szeged, amely egy pontra megközelítette az Ajkával 0–0-s döntetlent játszó Vasast, valamint a hétfőn este Honvédot fogadó, feljutó helyen álló Győrt. 2–0

PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk,  mire megy a forduló rangadóján az előző két meccsét megnyerő Szeged a két ponttal mögötte álló Kozármislennyel szemben.

A fejesgól előtti pillanat (Fotó: Gémes Sándor)
Papp Áron gólt (sötétkék-feketében) szerzett (Fotó: Gémes Sándor)
Hiába harcoltak a mislenyiek (Fotó: Gémes Sándor)

 

Nagy küzdelmet hozott a találkozó (Fotó: Gémes Sándor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik