Helesfay bravúrjai ellenére sem tudtak nyerni Mátyusék Gyirmóton

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 13:51
Már két góllal vezetett a Gyirmót, de a vége mégis izgalmas lett (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a hatodik helyezett Gyirmót FC Győr a játéknap előtt 13. pozícióban lévő Pécsi MFC-t fogadta. A vendégek zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el a Marcal partján.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–PÉCSI MFC 2–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 585 néző. Vezette: Farkas Tibor (ifj. Varga Gábor, Nagy Viktor)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Polgár K., Hudák D., Lányi, Helembai – Szőke G. – Soltész D., Kovács D. (Molnár J., 57.), Madarász (Hajdú Á., 89.), Medgyes Z. – Erdei M. (Adamcsek, 57.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
PMFC: Helesfay – Takács Zs., Szekszárdi, Pejovics, Lacza (Gera Z., 56.) – Terbe, Bachesz (Bukovics A., 82.) – Szabó M. (Vas B., 82.), Harsányi, Miknyóczki (Varga B., 79.) – Tóth-Gábor K. (Rácz B., 56.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Hudák D. (73.), Madarász (77.), ill. Harsányi (85.)
MESTERMÉRLEG
Tamási Zsolt: – A csapat sok munkát fektetett a meccsbe, az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogyan kellett volna. A folytatásban két szép gólt szerezve sikerült nyernünk.
Mátyus János: – Gyakorlatilag ott folytattuk, ahol a múlt héten abbahagytuk, játékban és helyzetkialakításban javultunk, ám ez még nem párosult eredménnyel.

ÖSSZEFOGLALÓ

A pécsiek december elején legyőzték a Mosonmagyaróvárt, azóta viszont nem tudtak nyerni. A mostani forduló előtt már annyira visszacsúszott Mátyus János csapata, hogy mindössze három pont volt az előnye a kiesést jelentő 15. helyen álló BVSC-vel szemben. A gyirmótiaknak hattal több pontjuk volt a vasárnapi bajnoki előtt (eggyel többször nyertek, mint a pécsiek, viszont hárommal több döntetlent játszottak eddig).

Azonnal egy gyirmóti helyzettel kezdődött a mérkőzés: az első perc végén Soltész lövését bravúrral ütötte ki Helesfay. Erdei a 19. percben került helyzetbe, a pécsi kapus azonban ekkor is jól avatkozott játékba. A félidő legvégén volt még egy Medgyes-lövés, az azonban sokkal pontatlanabb volt az előzőeknél.

Az 56. percben a vendégegyüttes először veszélyeztette igazán Hársfalvi kapuját. Miknyóczki szabadrúgása a lécről vágódott kapu fölé. Négy perccel később a másik kapunál alakult ki helyzet: Polgár lövését védte Helesfay. A 73. percben aztán megtört a jég: Medgyes Z. lövése után ugyan még védeni tudott Helesfay, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt, így Hudák Dávid révén megszerezte a vezetést a Gyirmót. Négy perccel később növelni is tudta előnyét Tamási Zsolt csapata: a csereként beálló Adamcsek készítette vissza lövésre a labdát Madarásznak, aki a jobb alsóba lőtt. A vendégek nem adták fel: a 85. percben Harsányi pazar szabadrúgásgóllal szépített, utána pedig egészen a hosszabbítás első percéig nyomás alatt tudták tartani a gyirmóti kaput, de az egyenlítés már nem jött össze. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégek két esetben is büntetőt reklamáltak, ám Farkas Tibor egyik esetnél sem ítélt tizenegyest.

A 2–1-es hazai győzelemmel mindkét csapat sorozata folytatódott: a pécsiek egymás után negyedszer kaptak ki, a Gyirmót pedig továbbra is veretlen 2024-ben.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy a nyolc forduló óta veretlen Gyirmót FC Győr a legutóbbi három bajnokiját elveszítő Pécsi MFC ellen.

(Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
A  vendégek két esetben is büntetőt reklamáltak, ám Farkas Tibor egyik esetnél sem ítélt tizenegyest (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
(Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
(Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)
(Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik