A listavezető Nyíregyházát már nem verte meg, de nem is lehet elégedetlen a Szeged

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 13:55
Az iram rangadóhoz méltó volt, ám a szurkolók nem tapsolhattak gólnak (Fotó: Nyíregyháza Spartacus)
A labdarúgó NB II 25. fordulójában az éllovas Nyíregyháza Spartacus a 4. helyezett, szintén feljutásra hajtó Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadta Balmazújvárosban. A találkozó kevés helyzetet hozott, és a csapatok nem is jutottak dűlőre – az iksz a Nyíregyházának felel meg jobban (0–0).

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–0
Balmazújváros, 550 néző. Vezette: Kovács Imre (Aradi József, Sinkovicz Dániel)
NYÍREGYHÁZA: Dala – Baki, Alaxai, Temesvári (Gengeliczki, 84.) – Farkas B., Sigér Á., Kesztyűs B., Nagy B. – Kovácsréti, Novák Cs. (Beke, 81.), Gresó. Vezetőedző: Tímár Krisztián
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Kővári – Haris (Nyári, 90+3.), Márkvárt – Papp Á. (Óvári, 83.), Bíró B., Palincsár – Borvető (Gajdos, 87.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Kiállítva: Simon A. (51. – a kispadról)
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián: – Próbáltunk a Budafok elleni hibánkból tanulni, és ezúttal a jobbik arcunkat mutattuk. Az első félidőben nagy fölényben futballoztunk, sok szép támadást vezettünk. A mérkőzés rangadóhoz méltó iramot hozott. Sajnos nem tettük fel az „i”-re a pontot, mert nem szereztünk gólt, de a játék képe biztató volt, jól játszottunk egy jó csapat ellen, ami azért is örömteli, mert a sérültek és az eltiltottunk helyére belépő játékosok jó teljesítményt nyújtottak.
Alekszandar Sztevanovics: – Nem nyújtottunk jó teljesítményt. Nehéz volt a pálya talaja, amihez rosszul alkalmazkodtunk, lassan járattuk a labdát, körülményesen építettük a támadásainkat, és a párharcokban sem voltunk jók, kemény ellenféllel találtuk magunkat szemben. Kevés helyzetet alakítottunk ki, aminek meg kell vizsgálni az okait. Szerettünk volna három pontot szerezni, de összességében a döntetlennel sem lehetünk elégedetlenek.

ÖSSZEFOGLALÓ

A listavezető Nyíregyháza Spartacus egy-egy döntetlen és a vereség, a Szeged zsinórban szerzett három győzelem után várta a forduló rangadóját.

A két csapat remek szezonjának a jó védekezés az egyik kulcsa, ami számokkal is alátámasztható, hiszen idáig ez a két együttes kapta a legkevesebb találatot a bajnokságban. Az első huszonöt percben ezek az erősségek domborodtak ki, egy-egy szögleten és néhány veszélytelen beívelésen túl semmit sem jegyezhettünk fel. Idővel aztán alakult a Szpari játéka. Labdaszerzésekhez vezetett a letámadás, illetve a hazaiak Nagy Barnabás révén többször is megbontották ellenfelük védelmének jobb oldalát, az innen érkező beadásokból kétszer Kovácsréti Márkon, egyszer Farkas Bendegúzon múlt, hogy még csak a kaput sem találta el a lövésük. A vendégeknél Márkvárt Dávid futballozott aktívan, szinte minden szegedi támadás rajta folyt keresztül, más kérdés, hogy az akciók sok esetben csupán másodpercekig tartottak, és nem jutottak el a nyíregyházi tizenhatosig.

A második félidőben sem változott a játék képe. Továbbra is a Nyíregyháza kezdeményezett többet, ám még kevesebb lehetőséget alakított ki, mint az első játékrészben, míg a Szeged az utolsó pillanatokban eleresztett Márkvárt-lövést leszámítva nem is veszélyeztetett. A legjobban védekező csapatok csatájában nemhogy gólt, még kaput eltaláló kísérletet sem láthattunk. 0–0

 

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy az előző két találkozóján csak egy pontot szerző Nyíregyháza a három mérkőzés óta hibátlan Szeged ellen.

Sigér Ákos a kezdés előtti percekben lépett be Toma György helyére (Fotó: Nyíregyháza Spartacus)

 

Mindkét csapat a védekezésére lehet büszkébb (Fotó: Nyíregyháza Spartacus)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik