A BVSC ellen vetett véget pocsék hazai formájának a Soroksár

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 13:53
A BVSC újabb bravúrra készül (Fotó Török Attila/Nemzeti Sport, archív)
A labdarúgó NB II 20. fordulójában a Soroksár 2–1-re győzött a BVSC ellen. Az első félidőben a zuglóiak szerezték meg a vezetést Ihrig-Farkas Sebestyén szemfüles góljával, ám a második játékrész hajrájában a XXIII. kerületiek Korozmán Kevin és Varga Zétény révén megfordították a találkozót, és értékes három ponttal gazdagodtak.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BVSC 2–1 (0–1)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Ifj. Varga Gábor, Punyi Gyula)
SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Vincze Á. – Vass Á. (Köböl, 65.), Tóth A. (Korozmán, a szünetben) – Dobos Á. (Varga Z., a szünetben), Katona M., Hajdú R. (Dragóner F., 65.) – Lovrencsics B. (Németh E., 90+1.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
BVSC: Csenterics – Király Á., Vinicius, Hesz, Poór – Hidi P., Tóth K. – Mucsányi (Bacsa, 67.), Nwachukwu (Mitrovics, 57.), Tóth M. (Szilágyi M., 67.) – Ihrig-Farkas (Kelemen P., 85.). Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Korozmán (78.), Varga Z. (85.), ill. Ihrig-Farkas (22.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Az első félidő nem nagyon tetszett, a második félidő viszont extra volt. Szeretnék gratulálni Tóth Alexnak első NB II-es mérkőzéséhez, szombaton, Debrecenben még a Fradi kispadján ült, a BVSC ellen pedig kezdőként jó teljesítményt nyújtott. De Varga Zétény is remekül szállt be a szünetben, a gólja pedig klasszis teljesítmény volt.
Szekeres Tamás: – Arra készítettem fel a játékosokat, hogy két hasonló képességű csapat küzd majd, így is történt. Nem mondanám, hogy az akarat döntött, sajnos a koncentráció kétszer is kihagyott, emiatt kaptunk gólokat.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kiélezett párharcra lehetett számítani, hiszen a fordulót megelőzően a Soroksár a 12., míg a BVSC a 13. pozícióból várhatta a vasárnap délutáni fővárosi ütközetet. A hazaiak intenzívebben kezdtek, ám egy rögzített szituációt követően a zuglóiak szereztek vezetést. Bal oldali szögletből Ihrig-Farkas Sebestyén elé került a labda, és a támadó közvetlen közelről nem hibázott, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

A szünetben a hazaiak mestere, Lipcsei Péter kettős cserére szánta el magát, beküldte a pályára Korozmán Kevint, valamint Varga Zétényt. Ez jó húzásnak bizonyult a Ferencváros-legendától: előbbi játékos a 78. percben volt eredményes közvetlen közelről, míg utóbbi játékos hét perccel később bombázott védhetetlenül a kapu bal alsó sarkába. A Soroksár értékes három ponttal gazdagodott, és augusztus után ismét győztesen hagyta el a hazai pályát egy bajnoki ütközetet követően. 2–1

ELŐZMÉNYEK

A két csapat a második fordulóban, még tavaly nyáron feszült egymásnak a Szőnyi úton. Azon a találkozón Sipos Zoltán két perccel a pályára küldését követően megszerezte a vezetést a soroksáriaknak. Nem sokkal később Nikola Mitrovics egyenlítette ki az állást, ám egy másik csereember, Hajdú Roland találatára már nem érkezett zuglói válasz.

Ezúttal – értelemszerűen – a Soroksár a pályaválasztó, ami nem biztos, hogy előnyt jelent a csapatnak. Lovrencsics Balázsék ugyanis legutóbb a 4. fordulóban, a Csákvár ellen gyűjtötték be hazai pályán a három pontot. Azóta a XXIII. kerületiek hat bajnokit játszottak le a Szamosi Mihály Sporttelepen, amiből négy végződött döntetlenre, kétszer pedig vesztesként hagyták el a pályát.

PERCRŐL PERCRE

 

14:00
ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

1. perc: Kezdetét vette az összecsapás. A labdát a tiszta fehérben játszó Soroksár indította útjára. A BVSC kék szerelésben lépett pályára.

14:07
AZ ELSŐ KAPUT TALÁLÓ LÖVÉS!

6. perc: Hajdú kapott remek labdát, majd a balszélről befelé cselezve vette célba a vendég kaput, Csenterics azonban könnyedén hárított.

14:14
ÚJABB SOROKSÁRI KÍSÉRLET!

14. perc: Egy remek kényszerítőt követően Dobos próbálkozott a tizenhatosról, kísérlete azonban fölé szállt.

14:23
GÓÓÓL!

22. perc: GÓÓÓÓÓL! Megszerezte a vezetést a BVSC! Egy bal oldali szögletet követően a vendégek új szerzeménye, Ihrig-Farkas volt jókor jó helyen, és közvetlen közelről a kapuba kotorta a labdát. 0–1

14:35
SOROKSÁRI LÖVÉS!

34. perc: Lovrencsics szerzett labdát az ellenfél térfelénél, majd passzolta a labdát Tóth Alexnek, aki egyből visszaadta a soroksáriak csapatkapitányának, a lövés azonban laposan középre tartott, így nem jelentett veszélyt.

14:45
EGY PERCET HOSSZABBÍT A JÁTÉKVEZETŐ!
14:47
VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! A BVSC EGYETLEN EGY HELYZETÉT KIHASZNÁLVA EGYGÓLOS ELŐNNYEL VOMULHAT PIHENŐRE.
15:01
ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!
15:02
KETTŐS CSERE HAZAI OLDALON!

46. perc: Dobos Áron helyére Varga Zétény, míg Tóth Alex helyére Korozmán Kevin érkezett.

15:13
AZ ELSŐ VENDÉG VÁLTOZTATÁS!

57. perc: Csere a vendégeknél is. Nwachukwu helyét Mitrovics vette át a pályán.

15:17
EGY HAZAI TÁVOLI KÍSÉRLET!

60. perc: Vass vette célba távolról Csenterics kapuját. Erő ugyan volt a lövésben, ám középre tartott, így a zuglói háróőr magabiztosan fogta a labdát.

15:19
TÁVOLI SZABADRÚGÁS!

62. perc: Korozmán próbálkozott a kaputól körülbelül 25 méterre, a játékszer azonban a kapu jobb alsó sarka mellett hagyta el a játékteret. 

15:21
SOROKSÁRI KETTŐSCSERE!

65. perc: Vass és Hajdú hagyta el a pályát, helyükre Dragóner és Köböl érkezett.

15:23
A MÉRKŐZÉS ELSŐ SÁRGA LAPJA

67. Perc: Kettős csere a vendégeknél is. Mucsányi és Tóth L. helyére Bacsa és Szilágyi érkeztek.

15:25
KETTŐS CSERE A BVSC-NÉL!

67. perc: Kettős csere a vendégeknél is. Mucsányi és Tóth L. helyére Bacsa és Szilágyi érkeztek.

15:26
BACSA SÁRGULT BE!

68. perc: Bacsa beállását követően rögtön elkövetett egy durva szabálytalanságot, "jutalma" egy sárga lap volt. 

15:35
GÓÓÓL!

78. perc: GÓÓÓÓL! Kiegyenlített a Soroksár! Egy kiváló beadást követően Króner fejese a felső kapufát találta telibe, ám a soroksáriak szerencséjére Korozmán elé pattant a játékszer, aki az üres kapuba gurított. 1–1.

15:39
ZICCER!

83. perc: Szilágyi ugrott ki ziccerbe. A csereként beállt játékos eltolta a labdát Mergl mellett, aki azonban jól zárta a szöget, így megőrizte kapuját az újabb kapott góltól. 

15:42
GÓÓÓL

85. perc: GÓÓÓÓÓL! Megfordítja a meccset a Soroksár! Varga Zétény vezette a labdát remekül befelé, majd körülbelül 17 méterről védhetetlenül bombázott a bal alsó sarokba. 2–1. 

15:43
Csere a BVSC-nél!

85. perc: A gólszerző Ihrig-Farkas helyét Kelemen vette át a pályán. 

15:46
HÁROM PERCET HOSSZABBÍTOTT A JÁTÉKVEZETŐ!
15:47
AZ UTOLSÓ CSERE A MÉRKŐZÉSEN

90+1. perc: Németh Erik váltotta a hazaiak csapatkapitányát, Lovrencsics Balázst.

15:49
VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ!

90+3. perc: A játékvezető lefújta a mérkőzést. A Soroksár megfordította a találkozót és 2-1-re győzött a BVSC ellen. Köszönjük megtisztelő figyelmüket! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik