Drámai végjátékban mentett pontot a PMFC a Siófok ellen

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 13:50
Idénybeli gólrekord született a PMFC első tavaszi bajnokiján (Fotó: Kurdi József/PMFC)
Címkék
A labdarúgó NB II 19. fordulójában megszakadt az a sorozat, hogy a PMFC találkozóin mindig csak az egyik fél szerez találatot. Ezúttal a hazaiaknak és a Siófoknak is sikerült kettőig jutnia, így viszont osztozniuk kellett a pontokon. A mérkőzést egy összeszólalkozást követő piros lap miatt emberhátrányban fejezte be a Pécs.

 

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ
PÉCSI MFC–BFC SIÓFOK 2–2 (1–2)
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Katona Balázs (Kulman Tamás, Ring Kevin)
PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics (Hadaró, 83.) – Szeles (Krausz, 71.), Hudák (Vas, 83.) – Harsányi, Bukovics, Szabó M. (Miknyóczki, 60.) – Gera Za. (Rácz B., a szünetben). Vezetőedző: Kulcsár Árpád
SIÓFOK: Winter – Varjas, Hegedűs J., Vékony – Svedjuk (Szedlár, 83.), Kitl, Kovács B., Varga Bence – Major G., Németh B., Gyurkits (László D., 71.). Vezetőedző: Vukmir Dragan
Gólszerző: Harsányi (21.), Pejovics (88.), ill. Kitl (29. – 11-esből), Németh B. (33.)
Kiállítva: Hadaró (90+1.)
MESTERMÉRLEG
Kulcsár Árpád: – Hazai pályán nyernünk kellett volna. A tavaszi első mérkőzés mindig lutri. Harminc percig azt játszottuk, amelyre készültünk, utána viszont két nem várt hibát vétettünk, de volt a csapatban tartás és erő.
Dragan Vukmir: – Az utolsó percekig kiegyenlített mérkőzés volt, bár kicsit belealudtunk az elejébe. Fordítottunk, de hiába voltak meg a lehetőségeink, nem zártuk le a mérkőzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem kezdtek óriási tempóban a csapatok Pécsen, már az első negyedóra is eltelt, amikor a PMFC kissé megdolgoztatta a Siófok kapusát, Wintert. Ezt követően azonban már nem kellett sokat várni a gólra, gólokra. Egy kiugratás végén a hazaiak kerültek előnybe a 21. percben: Harsányi elegánsan átemelte a vendégek kapusát. 1–0

Nem tartott sokáig a pécsiek öröme. Takács Zsombor hozott össze egy büntetőt 7 perccel később a vendégeknek, és Kitl magabiztosan ítélet-végrehajtónak bizonyult. A 33. percben újra a belső védő hibájából, egy rövid hazaadás miatt Németh Barnabás megfordította az állást (1–2).

A fordulás után mindkét csapat előtt adódott lehetőség arra, hogy újra betaláljon, de a Balaton-partiak nem zárták le idejében a találkozót, és ez megbosszulta magát. A 88. percben a pécsiek másik belső védője, Pejovics csapott le a labdára az ötösön, és a jobb alsóba bombázott. 2–2

Ezt követően egy kemény ütközés nyomán elszakadt a cérna a vendégeknél, de a lökdösődésből a Pécs került ki rosszabbul, Hadarót ugyanis zuhanyozni küldte a játékvezető. Pár percnyi emberelőnyét majdnem gólra váltotta a Siófok, de az utolsó percben ígéretes helyzetben Németh Barnabás fölé bombázott.

A tavaszi szezont felvezető beharangozó cikkünket itt olvashatja el.

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy az ősszel hét szerzett góllal a tabella 7. pozícióját elfoglaló Pécsi MFC a kiesésre álló, 16. BFC Siófok ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik