Fordított, és magabiztosan nyert a Gyirmót Budafokon

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 14:01
A Budafok nem bírt otthon a Gyirmóttal (Fotó: Budafoki MTE/Kacziba Renáta)
Bár korán megszerezte a vezetést a Budafok, gyorsan jött a válasz, a második félidőben pedig hamar elment két góllal a Gyirmót, tovább erősítve helyét a felsőházban. Gólgazdag, izgalmas mérkőzést hozott a két csapat találkozója a labdarúgó NB II 20. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–GYIRMÓT FC GYŐR 1–3 (1–1)
Budapest, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Lovas László (Vörös Dániel, Sinkovicz Dániel)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Csonka A., Lorentz, Fótyik, Kalmár O. – Oláh B. (Szerető, 45.), Soltész I. – Németh M. (Czérna, 63.), Kovács Dávid (Zsóri, 63.), Vasvári Z. (Merényi, 75.) – Elek B. Vezetőedző: Erős Gábor
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Szegi – Kovács M. (Polgár K., 80.), Kovács Dominik (Szőke, a szünetben), Madarász (Takács R., 75.) – Soltész D. (Hajdú, 75.), Adamcsek (Kicsun, 80.), Medgyes Z. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerző: Elek B. (10.), ill. Lányi (18.), Szegi (53.), Adamcsek (58.)
MESTERMÉRLEG
Erős Gábor: – Számomra unalmas már ez a „szimpatikus vesztes” pozíció, mert nehéz keresni a választ, hogy miért nem tudunk eredményesek lenni. Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán megint az egyéni hibák jöttek, amit az ellenfeleink megbüntetnek. Sokáig nem tudjuk nyalogatni a sebeinket, mert szerdán mérkőzés van, meg kellene mutatnia a csapatnak, hogy milyen személyiségek alkotják, fel lehet állni ebből a helyzetből.
Tamási Zsolt: – Felkészültünk a Budafokból. Amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani, mind fizikailag, mind akaratban, fegyelmezettségben. Jó teljesítményt nyújtottunk, a második félidőben, amikor a Budafoknak már jönnie kellett az eredmény után, sok lehetőségünk lehetett volna fölényesebbé tenni a győzelmünket. Készülünk a szerdai városi rangadóra.

ÖSSZEFOGLALÓ

Izgalmasan kezdődött a Budafok és a Gyirmót összecsapása a 20. fordulóban, már a nyolcadik percben zörgött a háló, Elek volt szemfüles szabadrúgás utáni lepattanóból. A hazaiak viszont nem sokáig örülhettek, nyolc perccel később jött a válasz, Lányi fejelt a budafoki kapuba. A félidőben utána nem maradt sok helyzet, mindkét csapat a biztonságra ment, egyikőjük sem akart nagyot kockáztatni.

A második játékrészben aztán érkeztek a nagy helyzetek, főleg azért, mert a hazaiak sokkal feljebb tolták a védelmüket, a vendégek pedig előszeretettel futottak be a védők mögé. Először Szegi, majd Adamcsek talált be a második játékrész elején, itt már el is dőlt a találkozó. A pálya ezek után kvázi szétszakadt, a Budafok kétségbeesetten igyekezett kihozni valamit még a mérkőzésből, labdavesztés után pedig a Gyirmót kontráit láthattuk sorra. Az eredmény azonban nem változott, a győriek 3–1-es győzelemmel és három ponttal mehettek haza, a Budafok pedig továbbra sem találja a szezon elején látott formáját, és egyre közelebb került a kiesőzónához.

A Budafok a Vasast fogadja majd a XXII. kerületben, míg a Gyirmót a városi rivális ETO otthonába látogat szerda este. 1–3

PERCRŐL PERCRE

 

 

13:53
Hamarosan kezdünk!

Köszöntjük kedves nézőinket! Hamarosan kezdődik a találkozó, meglátjuk, mire megy egymással a felemás formában lévő Budafok, és a stabilan felsőházban tanyázó Gyirmót.

13:59
Meg is érkeztek a csapatok!

A Budafok piros-feketében,  a Gyirmót világoszöldben focizik ma.

14:00
Elkezdődött a mérkőzés!

A Budafok kezdte a találkozót!

14:05
Sárga lap, 5 perc után

5. perc: Fótyik sárgult be, Madarászt rúgta fel.

14:12
GÓÓÓÓÓÓÓL! VEZET A BUDAFOK!

10. perc: Németh állt a közeli szabadrúgás mögé, erős lövését védeni tudta a vendég kapus, a labda azonban így Elek elé pattant, aki 2 méterről, jobbal az üres kapuba tüzelt. Ezzel a góllal vezet a Budafok. 1–0

14:16
Az első vendég helyzet!

16. perc:  Madarász lőtt a tizenhatoson belülről, alacsonyan szálló lövését Gundel-Takács ütötte ki szögletre.

14:18
GÓÓÓÓÓÓÓLLL!! EGYENLÍT A GYIRMÓT!

18. perc: Medgyes adott be egy remek labdát a bal oldalról, amire Lányi érkezett. A hosszún érkező Lányi 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt védhetetlenül, ezzel 1–1 az állás.

14:20
Ez nagy ziccer lehetett volna!

20. perc: Elek kapott remek indítást, a félpályától vezethette volna a kapuig a labdát. Csak "volna", mivel útközben megbotlott a labdában, így megakadt a nagy futás. 

14:25
Ezek most a Budafok percei

Az utóbbi 2-3 percben a Budafoké a főszerep, magabiztosan járatják a labdát a vendégek térfelén. Igaz, helyzetet még nem tudtak kidolgozni azóta.

14:27
Kovács kért ápolást

25. perc A hazai csapat kapitánya, Kovács ült le a gyepen, ápolást kér

14:29
Madarász lőtt távolról

30. perc: A győri támadó 15 méterről vállalta el, lövése azonban gyenge volt, és a kaput sem találta el, kirúgás következhet.

14:38
Lehiggadtak a csapatok

Nem sok mindent lehet feljegyezni az elmúlt 10 percből, mindkét csapat magabiztosan járatja a labdát, nagyobb kockázatot azonban egyik sem kíván tenni. 

14:42
Ez nagy helyzet volt!

40. perc: Szegi vállalta el 15 méterről egy remek cselsorozatot követően. Lövése megpattant, így az eredetileg balra vetődő Gundel-Takácsnak nagyon nehéz dolga volt, csak bravúrral tudta kiütni szögletre a labdát. 

14:44
Az első vendég sárga!

45. perc: Kovács Dominiktől pattant el a labda, az ezt kihasználó Oláhra csúszott rá szabálytalanul.

14:45
Két perc lesz a hosszabbítás

A sérülések és a gólok miatt két perc lesz a ráadás. 

14:48
Oláh nem tudja folytatni

45+2. perc: Kovács Dominik szabálytalansága után lent maradt a füvön a Budafok középpályása. Egy hosszabb ápolás után a saját lábán hagyta el a pályát, de Szerető érkezik a helyére.

14:49
Vége az első félidőnek!

1–1-es félidei állással vonulnak az öltözőbe a csapatok. Egy rendkívül kiegyenlített első játékrészt láthattunk, izgalmas második félidőnek nézhetünk elébe!

15:03
Kezdődik a második játékrész!

Elkezdődött a második félidő! A vendégek végezhettek el középkezdést.

15:04
Cserélt a félidőben a Gyirmót

Kovács Dominik helyén Szőke folytatja.

15:07
Hatalmas helyzet, mindkét oldalon!

48. perc: Először a Gyirmótnak volt nagy helyzete, Soltész lőhetett tisztán 15 méterről, amit Gundel-Takács védeni tudott. A kapustól aztán egy gyors ellentámadás indult, aminek a végén Elek kerülhetett gólhelyzetbe, azonban a vendég kapus is védeni tudott. Két nagy helyzet egy percen belül, jól indult a második félidő!

15:09
Újabb Gyirmót lövés, de ez most nem találta el a kaput

52. perc: Adamcsek lőtt 17 méterről, lapos lövése azonban jóval a kapu mellé ment. 

15:12
GÓÓÓÓÓÓÓLLLLL! Fordított a Gyirmót!

53. perc: Egy remek kiugratás után Szegi futhatott a kapu felé a bal oldalon. A vendégek tízese, amint a tizenhatoson belülre ért, higgadtan, jobbal a kapu bal oldalába gurította a labdát. Lövése védhetetlen volt, Gundel-Takácsnak még vetődni sem volt esélye. Ezzel a remeg góllal fordított a Gyirmót, 1–2.

15:15
A gyirmóti gólnak voltak jelei

Nem volt feltétlenül váratlan a pár perce szerzett gól. A második félidőre egy agresszívabban, feljebb védelmi vonallal játszó Budafok jött ki. Ezt a Gyirmót gyors támadói a gól előtt többször is kihasználták, most pedig gól is lett belőle. 

15:18
GÓÓÓÓÓÓLLL! kettővel megy a Gyirmót!

58. perc: Megint a hazai védelem mögé került a Gyirmót, most Medgyes iramodott meg. A kifutó Gundel-Takács mellett elvitte a labdát, majd önzetlenül Adamcseknek, passzolt, akinek nem volt más dolga, mint hogy 3 méterről az üres kapu közepébe gurítsa a labdát. 1–3 ezzel az állás.

15:21
Cserélt a Budafok

63. perc: Németh és Kovács Dávid helyére Zsóri és Czérna érkezett. 

15:28
Sárga lap a Czérnának

70. perc: A nemrég beálló Czérna kapott sárgát, Szegit rúgta fel.

15:33
Újabb hazai csere

76. perc: Vasvári helyére Merényi érkezett.

15:35
Kettős csere a vendég oldalon

75. perc: Cserélt a Gyirmót is, méghozzá kettőt: Madarász helyén Takács, Soltész helyén Hajdú játszik a továbbiakban.

15:39
Újabb kettős csere gyirmóti oldalon

80. perc: Szegi helyén Kicsun, Kovács Milán helyén pedig Polgár focizik tovább.

15:46
Nagy helyzet maradt ki!

88. perc: Adamcsek indult a félpályáról, senki nem zavarta a kapu felé vezető úton. Az óriási helyzet azonban kimaradt, emelése túl erősre sikerült, a kapu fölé ment a lövés.

15:48
Három perc lesz a hosszabbítás

A játékvezető három percet fog ráadni a meccs végén

15:52
Vége a mérkőzésnek!

Vége a meccsnek! A Gyirmót már a félidő elején lezárt a meccset, 3–1-es győzelemmel, és három ponttal mehetnek haza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik