Nem bírt egymással a Honvéd és a Nyíregyháza a forduló rangadóján

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 13:51
Holman Dávid (piros-feketében) ezúttal nem tudott a kapuba találni (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 20. fordulójában a Budapest Honvéd hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a listavezető Nyíregyháza Spartacus ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–1 (0–1)
Budapest, Bozsik Aréna, 2830 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Mohos Milán, Ring Kevin)
HONVÉD: Tujvel – Eördögh (Kovács N., 72.), Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes N., 72.), Nyitrai B. (Bocskay, 76.), Holman (Pekár I., 90.) – Kerezsi (Simon B., 76.), Bobál G., Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél
NYÍREGYHÁZA: Dala – Farkas B. (Gresó, 70.), Baki, Alaxai, Gengeliczki – Kesztyűs B., Toma – Kovácsréti (Nagy B., 54.), Nagy D. (Herjeczki, 70.), Géresi (Oláh B., 89.) – Novák Cs. (Beke P., 70.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Kerezsi (46.), ill. Novák Cs. (45.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: – Nem véletlenül első a Nyíregyháza, nagyon egyben van. A győzelemhez ennél sokkal többet kellett volna nyújtanunk, de önmagunkhoz képest is gyengébben játszottunk.
Tímár Krisztián: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. A Honvéd feljövőben van, és a szünet után a figyelmetlenségünket kihasználva gyorsan egyenlített is. Sok helyzetünk volt, mégsem sikerült nyernünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kilenc év elteltével fogadta újra hazai pályán, tétmérkőzés a Budapest Honvéd a Nyíregyháza Spartacust. Mindkét csapat győzelemmel indította a tavaszt, a Honvéd – furcsa ezt leírni – meglepetésre Kozármislenyben nyert, míg a Szpari hazai pályán győzte le magabiztosan a Tiszakécskét.

A listavezető vendégek kezdték jobban a találkozót, rendre a hazai 16-os előtt passzolgattak, de Tujvelt nem igazán dolgoztatták meg. A 7. percben Novák fejese a kapu mellé szállt, a 13. percben Géresi lövése után a labda a hazai szurkolók között landolt. A 18. percben Alaxai tisztán fejelhetett egy szöglet után, de a kaput ő sem találta el. A hazaiak főleg kontrákból próbáltak veszélyt kialakítani, de a kiugratások pontatlanok voltak, így a támadókig már nem jutott el a labda. A 34. percben megint Géresi veszélyeztetett, de a Szpari támadója – csakúgy, mint korábban – ezúttal sem talált be. Már mindenki az első félidő végét várta, amikor Nagy Dominik beadása megtalálta középen a mindössze hetedik alkalommal kezdő Novák Csanádot, aki kihasználta erőfölényét védőjével szemben, és öt méterről a bal alsó sarokba fejelt.

Csak egyszer tudta érvényesíteni magassági fölényét a Nyíregyháza (Fotó: Földi Imre)

A második félidőben rögtön a középkezdés után labdát szereztek a kispestiek, Krajcsovics a bal oldalon kapott jó passzt, átívelt a hosszú sarok irányába, ahol Kerezsi Zalán jó ütemben előzte meg védőjét, és az ötös sarkától a jobb alsó sarokba fejelt. A folytatásban továbbra is a vendégek játszottak fölényben, a hajrában Géresi tisztán fejelhetett, de gyenge kísérletét könnyedén fogta Tujvel. A hazaiak szinte egyszer sem dolgoztatták meg a nyíregyházi kapust, Dalát. A hosszabbítás perceiben a Szpari megnyerhette volna a mérkőzést, Gresó szabadrúgása veszélyes helyről azonban a kapu fölé szállt. 1–1

Nagy Dominik (fehérben) gólpasszt jegyzett a mérkőzésen (Fotó: Földi Imre)

 

11:21
Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire jut az előző fordulóban Kozármislenyben győzni tudó Bp. Honvéd a tavaszt a Tiszakécske ellen pályaválasztóként kétgólos győzelemmel kezdő, éllovas Nyíregyháza Spartacus ellen.
13:47
2015. február 28.

Ekkor játszott utoljára egymással bajnoki mérkőzést a két csapat az élvonalban. A Nyíregyházán rendezett találkozó 2–0-s hazai sikerrel zárult. Őszi NB II-es bajnokijuk 2023 augusztusában gól nélkül zárult.

13:51
Legutóbbi egymás elleni tétmérkőzésük a fővárosban 2015-ben volt, akkor a Ligakupában a Honvéd 3–0-ra diadalmaskodott.
13:53
Mindössze hetedszer

A Nyíregyházi előző bajnokságbeli házi gólkirálya, Novák Csanád mindössze hetedik alkalommal került be a kezdőcsapatba a szezon során. 

13:57
Érkeznek a csapatok

A Honvéd piros-feketében, a Nyíregyháza tiszta fehérben.

14:01
Elkezdődött!

A hazai csapat indította útjára a labdát Hanyecz Bence sípszavára.

14:08
Kiváló hangulatot teremt a két szurkolótábor.
14:09
Az első lehetőség a vendégeké

7. perc: Egy veszélyesen a 16-oson belülre tekert szabadrúgást Novák csúsztatott meg 8 méterről, a labda centikkel szállt a kapu mellé.

14:15
Fölé!

13. perc: Géresi 21 méterről próbált meg betalálni, a hazai ultrákat ajándékozta meg a labdával...

14:35
Meglepetés fejes

18. perc: Jobb oldali, nyíregyházi sarokrúgás után maga Alaxai is meglepődött, hogy tisztán fejelhetett, a labda a kapu mellé szállt.

14:38
Veszélyesebbek a vendégek

34. perc: Szépen felépített nyíregyházi támadás végén Géresi játszotta tisztára magát, de 19 méteres lövése a kapu mellé szállt.

14:42
Sárga lap!

40. perc: Baki buktatta Szabót, sárga lap.

14:45
Helyén volt a hazai védelem

43. perc: Szép nyíregyházi támadás végén Géresi ugratta ki Kovácsrétit, akik a hosszú sarok irányába ívelt, az érkező Novák elől azonban tisztázni tudtak.

14:48
GÓÓÓÓÓÓÓL!

45. perc: Nagy Dominik vezette a labdát a jobb szélen, majd az alapvonal közeléből középre ívelt, Novák ügyesen helyezkedett és távol tartotta magától Kálnoki-Kist, és 5 méterről a bal alsó sarokba fejelt. 0–1!

14:49
Egy perc hosszabbítást követően ért véget az első félidő. A Nyíregyháza egy utolsó percben szerzett gólnak köszönhetően előnnyel vonulhatott az öltözőbe.
15:03
Folytatódott a mérkőzés, csere egyik csapatnál sem volt a szünetben.
15:06
GÓÓÓÓL! EGYENLŐ!!!

46. perc: A középkezdés után gyorsan megszerezték a labdát a hazaiak, Krajcsovics a bal szélen kapott jó passzt, beívelt a 16-oson belülre, Kerezsi pedig védőjét megelőzve az ötös sarkától fejelte a kapu jobb alsó sarkába a labdát. 1–1!

15:12
Cserélt a Nyíregyháza

54. perc: Nagy Barnabás érkezett Kovácsréti Márk helyére.

15:15
Újabb sárga lap vendég oldalon

57. perc: Nagy Dominik buktatta a meginduló Holmant, sárga lap.

15:18
Mellé!

60. perc: Egy kapu elé ívelt szabadrúgás után az ötös sarkánál lefejelt labda Gengeliczki irányába szállt, ő azonban nem érte el időben a labdát, így azt már csak az oldalhálóba tudta lőni.

15:21
Micsoda szóló!

63. perc: Krajcsovics remekül vezette fel a labdát a bal szélen, több nyíregyházit is kicselezett, majd Lőrinczyhez passzolt, aki 20 méterről lőtt, Dala védett. 

15:24
Kisütött a nap Kispesten

66. perc: Jobbról érkező beadás után Géresi fejelhetett tisztán, de a jobb alsóba tartó labdát Tujvel fogta.

15:29
Három csere a vendégeknél

70. perc: Novák Csanád helyén Beke Péter, Nagy Dominik helyén Herjeczki Kristóf, Farkas Bendegúz helyén Gresó Mátyás.

15:30
Kettős hazai csere

72. perc: Lőrinczy Attila helyén Keresztes Noel, Eördögh András helyén Kovács Nikolasz.

15:34
Megit kettőt cseréltek a hazaiak

76 perc: Kerezsi helyén Simon, Nyitrai helyén Bocskay.

15:40
Novák Csanád szerezte a mérkőzés első gólját (Fotó: Földi Imre)
 

 

15:48
Mindkét csapat cserélt még

A hazaiknál Holman helyére Pekár állt be, a vendégeknél Géresit Oláh váltotta.

15:49
Szabó Alex is besárgult a 90. percben.
15:49
Három perc a hosszabbítás.
15:49
Meccslabda lehetett volna...

90+1. perc: Gresó végzett el szabadrúgást 21 méterről, de lövése a kapu fölé szállt.

15:52
VÉGE! A Nyíregyháza a hajrában mindent megtette, hogy megszerezze a győztes találatot, de nem jártak sikerrel. Honvéd–Nyíregyháza 1–1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik